SEGRE

ESNOTICIA

Alcaldes del Baix Segre: “Això ens portarà a la ruïna dels pobles”

Els alcaldes del Baix Segre, indignats i tristos per la mesura i per la falta de coordinació entre administracions || Exigeixen ajuts econòmics per pal·liar els efectes als comerços i empreses

El pavelló de Torres de Segre acollirà avui als primers positius.

El pavelló de Torres de Segre acollirà avui als primers positius.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Aquest confinament tan bèstia ens portarà a la ruïna dels pobles.” Així de contundent es va mostrar l’alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró, després de conèixer l’enduriment del confinament a Lleida i set pobles del Baix Segre. Va assegurar que molts dels establiments de la població no tornaran a obrir i va titllar de “molt excessiu” el tancament després de setmanes advertint les administracions que era necessari aplicar mesures per evitar “l’inevitable i ara la gent està desesperada”.

Per la seua part, l’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé, va descriure una sensació de tristesa “perquè no havíem d’arribar a aquí”. “Hem fet la nostra feina i crec que no hi ha hagut previsió. Advertíem de la necessitat de més rastrejos, d’ajuts, els CAP estan desproveïts. Ara ja és tard.” En el cas de la Granja el gruix de la campanya de la fruita es troba a la recta final.

Els alcaldes van mostrar la seua decepció pel confinament després de “lluitar per evitar-lo”

Manel Ezquerra, d’Alcarràs, va assegurar que la mesura arriba “tard, malament i sense coordinació”. “Hem fet els deures i tanmateix no formem part del Procicat. Poca agilitat i ineficiència, tot per no tornar a fase 2 com es va fer a la Franja (Saidí) quan tocava”, va dir. Va apuntar que ara és “imprescindible” un pla de xoc econòmic per pal·liar els efectes que tindrà aquest tancament als comerços i serveis locals. Va assegurar estar decebut perquè “fa dies que demanàvem informació de casos positius, fer confinaments selectius, actuar des de l’arrel i la resposta no s’ha articulat de la millor manera”.

L’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, va criticar la falta d’informació. “Hem treballat dia a dia des de fa setmanes perquè això no passés.” Va qüestionar la falta de personal per conscienciar els temporers i la falta de Mossos.

Montse Jové, alcaldessa de Massalcoreig, va assegurar que és una “mesura molt negativa per a la població”. “Només tenim tres positius que acaben el confinament dimarts, el problema no és tan greu”, va dir. Malgrat això, va apuntar que seria convenient “relaxar” el confinament al poble que vagi superant els contagis. “A mi aquest confinament em sona a càstig”, va dir.

En la mateixa línia es va manifestar l’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, que va destacar la falta de mesures quan calia. “Arriba tard i malament, s’havia d’actuar en els focus. Aquí només tenim un cas i set d’acumulats des de l’inici”, va dir. “Demanarem una relaxació perquè no tenim tanta pressió.”

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va demanar ajuts per a les empreses i comerços de la població i que es cobri de forma immediata. “Era necessària més coordinació institucional i implicació.” Va lamentar que ahir no se’ls advertís abans i no formar part del Procicat.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va explicar que ha demanat un pla de xoc destinat als sectors més afectats, com l’hostaleria i el comerç. “Lleida està en una situació greu que ens posa a tots a prova” i va fer una crida a reforçar l’autoestima.

El president del consell del Segrià, David Masot, va apuntar que calia trobar un equilibri i el consell defensa un confinament parcial, ja que el total era una mesura excessiva i injusta i condemnaria els pobles menys afectats.

tracking