SEGRE

COMARQUIS

Aragonès anuncia 4 milions en ajuts a comerços i negocis afectats pel tancament al Segrià

El vicepresident de la Generalitat ha qualificat de "dolenta" la decisió judicial presa per la titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida

El president de la Generalitat, Quim Torra, en un moment de la seua intervenció telemàtica a la jornada.

Torra: "No podem gestionar les residències com a fins ara"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha qualificat de "dolenta" la decisió judicial presa per la titular del Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, que no va ratificar el confinament aprovat pel Govern pel rebrot de coronavirus a la comarca del Segrià.

En una entrevista aquest dilluns en Ser Catalunya recollida per Europa Press, Aragonès ha anunciat que el Govern destinarà 4 milions d’euros a "ajuts directes per als establiments que s’estan veient més afectats" a la regió.

"És una quantia aproximada, per saber l’impacte total caldrà veure l’evolució de la situació", ha concretat el vicepresident, que ha destacat que és fonamental prendre mesures ara perquè la situació epidemiològica en el Segrià és preocupant, en les seues paraules.

Ha defensat que la decisió del Govern de prohibir tota sortida i entrada a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, La Granja d’Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat "limiten la llibertat de mobilitat de les persones" però assegura que ja s’ha passat per aquesta situació abans.

"Entre un jutge i un metge a l’hora de protegir la meua salut el tindria clar", ha afirmat el també conseller d’Economia, que ha afirmat que hi ha postures professionals diferents perquè es desconeix una part del comportament del virus i considera que és difícil anticipar-se.

Aragonès ha insistit que la Generalitat continuarà treballant per "trobar els camins", i ha concretat que jurídicament n’hi ha alguns per poder aplicar aquestes mesures que assegura que els han recomanat des del punt de vista epidemiològic.

tracking