SEGRE

ESNOTICIA

Alerta a la Noguera per un repunt de positius durant l'última setmana

La Generalitat demana als municipis que preparin de forma imminent centres d'aïllament || Vallfogona tanca les piscines, el casal d'estiu i la guarderia

Imatge d’arxiu de la residència Sant Domènec de Balaguer.

Imatge d’arxiu de la residència Sant Domènec de Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’increment de casos positius a la comarca de la Noguera durant l’última setmana ha portat la Generalitat a demanar als ajuntaments que preparin centres d’aïllament municipals “per estar preparats” en els pròxims dies, quan es preveu que s’iniciï la campanya de la fruita a la comarca. Només a Balaguer en els últims set dies s’han registrat fins a 62 casos nous, i 258 persones han donat positiu en les proves i hi ha 1.024 casos sospitosos, segons les dades del departament de Salut. La majoria d’alcaldes van apuntar ahir a la possibilitat de disposar d’un centre comarcal “perquè molts pobles no tenen capacitat per crear un equipament d’aquestes característiques”. Per la seua part, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que l’important és aconseguir “tallar la cadena comunitària de contagis”, que en el cas de la capital també n’hi ha “bastants” en gent jove, per la qual cosa és necessari extremar les mesures de prevenció. A través de Twitter va anunciar que enduriran la política de sancions per les mascaretes i mobilitzaran agents cívics.

Per la seua banda, el consistori de Vallfogona de Balaguer va tancar ahir les piscines municipals, el casal d’estiu amb activitats de lleure per als nens i la guarderia com a mesura de prevenció al detectar-se tres positius nous en una família de la població (dos avis i una menor). L’alcalde, Xavier Castellana, va assegurar que aquests equipaments es mantindran tancats a l’espera de l’evolució de la pandèmia. “Si en deu dies podem tornar a obrir, obrirem, però de moment s’ha de prioritzar la salut de les persones”, va dir. Aquests tres nous contagis se sumen als cinc que hi ha a la població.

En l’última setmana s’han detectat fins a 62 nous casos positius a la capital, que arriba als 258

També a Térmens es van registrar tres casos més, de manera que es va passar de quatre a set (dos d’ells aïllats a La Manreana de Juneda), segons l’alcaldessa, Concep Cañadell. Altres municipis de la comarca com Menàrguens o Bellcaire d’Urgell han sumat positius i d’altres esperen resultats de les proves que han realitzat.

La residència Sant Domènec de Balaguer registra 9 casos positius La residència Sant Domènec de Balaguer ha registrat fins a nou casos positius de Covid-19 al centre assistencial. Set d’ells són usuaris residents, a més de dos treballadors de la residència. Dissabte passat es van iniciar les proves PCR al detectar el primer positiu i tots els residents es van confinar a les habitacions. Ahir es van conèixer els resultats de les proves que es van fer a tots els residents i treballadors amb el resultat de nou positius, tots ells asimptomàtics. El centre ha sectoritzat els afectats, tal com indica el pla de Salut, i s’han ubicat en una mateixa zona. La resta de residents segueixen de moment confinats a les habitacions per evitar nous contagis. S’han suspès les visites presencials de familiars.

tracking