SEGRE

ESNOTICIA

Aragonès promet celeritat en el repartiment de 6,5 milions en ajuts

El vicepresident de la Generalitat assegura que els 4 milions d'euros per a comerços “podrien ampliar-se” || Diu que les mesures preses són “dures” i “necessàries”

Aragonès (terc. esq.) a la reunió que va mantenir amb representants polítics i econòmics del Segrià.

Aragonès (terc. esq.) a la reunió que va mantenir amb representants polítics i econòmics del Segrià.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va prometre ahir celeritat en el repartiment dels 6,5 milions d’ajuts per al sector comercial dels vuit municipis confinats del Segrià i per als ajuntaments que hagin hagut d’habilitar equipaments per a l’aïllament de persones que hagin donat positiu en coronavirus i els seus contactes. El vicepresident Aragonès; la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà; el president de la Diputació, Joan Talarn; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i altres representants polítics del Segrià es van reunir ahir amb membres del teixit econòmic i social de la comarca.

Aragonès va recordar que hi ha una partida de quatre milions d’euros per als comerços que “és ampliable” i “en funció de l’impacte de les sol·licituds s’hi poden destinar més recursos”. Va assegurar que comparteixen amb el teixit empresarial que “el sector del comerç i la restauració seran dels més afectats” i és “on serà necessari focalitzar aquests ajuts”. De la mateixa manera, va apuntar que “sóc aquí per donar la cara i posar l’esquena”. En aquest sentit, va apuntar que “juntament amb les mesures dures i necessàries posem recursos per minimitzar els efectes negatius que poden tenir en l’àmbit econòmic” i va afegir que “sabem que sortirem d’aquesta situació si cooperem, si exercim amb responsabilitat”.

Per la seua banda, Talarn va explicar que “les administracions tenim l’obligació de ser al costat del teixit empresarial” perquè “més enllà de la crisi sanitària que estem vivint també serà necessari més endavant superar-ne” els efectes econòmics. Talarn va assegurar que “el Segrià no ha de superar aquesta crisi i sobreviure, sinó que hem de tenir un futur”.

Va defensar que des de la Diputació “som els primers que hem de creure en el nostre territori” i que per “refer la marca Lleida el primer que hem de fer és creure-hi”. En aquesta mateixa línia, Pueyo va assegurar que després de la crisi sanitària “tindrem un repte amb la marca Lleida” perquè “en poques setmanes és com si s’haguessin capgirat els valors positius del nostre territori”. Pueyo va assenyalar que “el que hem de procurar és que en la reconstrucció d’un nou panorama tinguem el mínim nombre de víctimes” davant d’algunes previsions que apunten que “el 30 per cent del comerç de Lleida” està “en perill”.

La Generalitat amplia el pressupost en 1.230 milions

La Generalitat va aprovar ahir ampliar en 1.230 milions d’euros el pressupost del 2020 per assumir l’impacte econòmic derivat del coronavirus. El vicepresident, Pere Aragonès, va explicar que aquesta quantitat anirà destinada als àmbits de la salut, residencial, protecció social, activació econòmica i reforç d’estructures de la Generalitat. Va assegurar que aquest és el primer tram de diverses ampliacions que s’aniran materialitzant a mesura que el fons estatal per reactivar l’economia després del coronavirus es vagi determinant i es pugui incorporar als comptes catalans.

tracking