SEGRE

LLEIDA

En marxa la resolució del Govern que restringeix les entrades i sortides a set municipis del Segrià

Les entrades i sortides a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre han quedat restringides avui a les 16.00 hores

Imatges dels controls a Lleida, Alfarràs, Els Alamús, Massalcoreig, Soses i Vilanova de la Barca

Controls de confinament a les carreteres del SegriàSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entrades i sortides a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre quedaran restringides a partir de les 16.00 hores, segons consta a la resolució del Govern, a la que ha tingut accés l'ACN. La resolució ha estat signada per la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, a mig matí, un cop ja es coneixia la resolució judicial i per això ja deixa fora Massalcoreig. Protecció Civil ha fet una piulada també informant de l'entrada en vigor d'aquestes restriccions a partir de primera hora de la tarda. El text especifica que queden exclosos els desplaçaments per motius laborals en serveis essencials i en d'altres supòsits com proves mèdiques, renovació de documents o examen.

DOCUMENT >  La resolució del Govern pel confinament de set municipis del Segrià

Aquesta llista de serveis essencials s'ha adaptat segons les previstes a l'annex 2 del decret llei que va aprovar el Govern el passat dilluns per modificar la llei de Salut pública i adoptar mesures urgents per fer front al risc de rebrots de la covid-19.

La mesura de restricció de les entrades i sortides afecta també el transport públic en totes les modalitats i es permet l'entrada a aquestes municipis "en el cas de necessitat per mobilitat en transport públic cap a l'exterior d'aquests municipis, sempre que es disposi de bitllet".

En aquest cas, la mobilitat quedarà restringida a accedir al node de transport concret per fer el desplaçament en el servei de transport públic. En canvi, el text concreta que la restricció no afecta a la circulació per autovies i autopistes o altres que puguin determinar el dispositiu policial en l'aplicació de la mesura, sempre que es tracti de mobilitat amb origen i destinació fora dels set municipis afectats. Tampoc afecta a l'activitat de transport de mercaderies.

En el cas de persones que treballin en serveis no essencials, podran accedir o sortir fora dels municipis durant les primeres 24 hores, és a dir, fins aquest dijous a les 16.00 hores, per a la recollida dels elements imprescindibles per tal de poder teletreballar. Tot i això, sí està permesa la mobilitat dins dels termes municipis i entre els termes municipals dels municipis afectats.

Competències gràcies al nou decret

El text justifica l'enduriment del confinament perquè es manté l'increment de contagis diaris i argumenta que té les competències per fer-ho en el marc del nou decret aprovat el passat dilluns.

En l'apartat 2, estableix que mentre sigui efectiva la restricció de la mobilitat, les mesures que recull la resolució seran "exigibles a totes les persones que es trobin i circulin pels municipis esmentats de la comarca del Segrià, així com a les persones titulars de qualsevol activitat econòmica, empresarial o establiment d'ús públic o obert al públic ubicat en aquests municipis".

En l'apartat tres es recull que estan permeses les entrades i sortides del domicili i la circulació per les vies d'ús públics, "respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva", per anar a la feina quan no es pugui teletreballar, per anar als centres sanitaris, per assistir i tenir cura de persones grans, menors o dependents; per anar a entitats financeres, establiments comercials minoristes d'alimentació, begudes i matèries primeres.

En el cas d'altres comerços, s'haurà de demanar cita prèvia o avís previ. També es permeten les trobades i activitat de lleure i esportives amb persones del grup de convivència habitual i per a actuacions requerides o urgents davant d'òrgans judicials, públics o notarials, així com en el cas de mudances, atendre horts familiars d'autoconsum o per proves o exàmens oficials inajornables.

En tot cas, s'apunta que cal limitar "tant com sigui possible" els contactes a les persones que integren el grup de convivència habitual, "al qual es poden incorporar familiars propers, cuidadors i persones a qui es dona suport per evitar-ne l'aïllament". En tot cas, el grup "ha de ser al més estable possible". La resolució inclou també les mesures de prevenció i higiene en centres de treball ja anunciades, la necessitat d'evitar el contacte físic en els comerços sempre que sigui possible i la prohibició de reunions de més de 10 persones incloent casaments i funerals.

Com també s'havia anunciat, la resolució estableix la suspensió de l'obertura al públic d'equipaments culturals, d'espectacles públics, recreatius, esportius i d'oci nocturn, però manté actius els casals i colònies d'estiu i la suspensió de les activitats d'hoteleria i restauració, que només es podran prestar en la modalitat d'entrega a domicili o recollida amb cita prèvia.

Per últim, la resolució concreta que s'emetran informes periòdics dels efectes de les mesures, que actualment tenen una vigència de 15 dies.

tracking