SEGRE

ADMINISTRACIÓ ENS LOCALS

El Govern eleva a 81,7 milions les inversions del PUOS a Lleida

Les comarques del pla rebran 52,9 milions d'euros i les del Pirineu, 28,8

La presentació va tenir lloc a Puigverd (vegeu la foto) i Organyà.

La presentació va tenir lloc a Puigverd (vegeu la foto) i Organyà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va elevar ahir a 81,7 milions l’aportació del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS) per al període 2020-2024 a la demarcació de Lleida, que es destinaran a sufragar 656 actuacions, 383 al pla amb una inversió de 52,9 milions i 273 a l’Alt Pirineu i Aran amb una partida de 28,8 milions.

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, va presentar ahir el PUOS a Organyà i a Puigverd d’Agramunt, on va explicar que “com a govern volem recuperar la capacitat inversora al món local després de vuit anys sense convocatòries” i va destacar “la discriminació positiva cap als municipis de menys de 5.000 habitants” amb una línia addicional de subvenció de noranta milions d’euros.

Segons va assenyalar Budó, “l’objectiu és garantir l’equitat territorial, ja que els municipis més petits tenen menys capacitat inversora amb recursos propis”.

Les inversions en les comarques del pla ascendiran a 12,7 milions d’euros al Segrià, dels quals 2,2 aniran destinats a finançar tretze actuacions als set municipis del Baix Segre; 11,3 a la Noguera; 6,6 a les Garrigues; 6,2 a l’Urgell; 5,8 a la Segarra; 4,9 al Solsonès, i 5,4 al Pla d’Urgell, mentre que a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran seran de 8,7 milions d’euros a l’Alt Urgell; 7,5 al Pallars Sobirà, 5,2 al Pallars Jussà; 4,4 a la Val d’Aran; 1,8 als municipis de la Cerdanya de Lleida (la comarca rebrà gairebé cinc milions), i 1,2 a l’Alta Ribagorça.

Pel que fa a Puigverd, l’alcalde, Joan Eroles, va reconèixer que “es tractava d’un PUOS molt esperat pels ajuntaments, especialment pels petits, ja que representarà una injecció econòmica important, que demostra la sensibilitat del govern amb els municipis petits”.

La consellera va afegir que “si treballem aquestes obres amb empreses locals, estarem reactivant i col·laborant amb l’economia local de forma indirecta, que també ha tingut una afectació greu per la crisi sanitària”.

“El pla servirà per reactivar després de la crisi sanitària l’economia” La consellera de Presidència va destacar que el PUOS no ha de ser excloent dels ajuts per pal·liar la crisi del Covid-19 i va indicar que serà complementari. Budó va afirmar que “si activem aquesta inversió en el món local també estem activant l’economia del territori i estem ajudant a combatre la crisi”.

tracking