SEGRE

AIGÜES EQUIPAMENTS

L'ACA impulsa les depuradores de l'Albi i Cervià, que aboquen a l'Albagés

La Generalitat encarrega els projectes i també el de Granyena de les Garrigues

Imatge de l’embassament de l’Albagés.

Imatge de l’embassament de l’Albagés.CONSELL COMARCAL DE LES GARRIGUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha encarregat al consell de les Garrigues la redacció dels projectes de les depuradores de l’Albi, Cervià i Granyena de les Garrigues. Segons van informar des de la corporació comarcal, les futures depuradores dels dos primers municipis “són importants per a les Garrigues”, ja que actualment les aigües d’aquestes localitats pararan al pantà de l’Albagés.

Per la seua part, la infraestructura de Granyena ja estava programada, però encara no s’havia redactat el projecte. En aquest municipi, les aigües residuals s’aboquen a la Vall Major i van cap a l’embassament d’Utxesa.

El consell es farà càrrec de les 3 instal·lacions, unes obres que es preveuen adjudicar aquest mandat

A més, el consell gestionarà aquestes depuradores quan estiguin en funcionament. En aquest sentit, es preveu que durant aquest mandat es puguin adjudicar les obres d’aquests equipaments.

Una vegada estiguin construïdes, aquestes tres se sumaran a les altres sis instal·lacions de sanejament que ja estan en servei a les Garrigues. Es tracta de les de les Borges Blanques, Arbeca, Bovera, la Granadella, Bellaguarda i Tarrés. Les cinc primeres les administra l’ACA, mentre que la de Tarrés la gestiona l’ajuntament.

S’ha de recordar que més d’un centenar de municipis de Lleida aboquen actualment les aigües residuals al riu al no comptar amb depuradores (vegeu SEGRE de dimecres passat).

L’agència va anunciar una inversió milionària per a noves plantes L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va anunciar a finals de l’any passat una inversió de 15 milions d’euros per a depuradores i proveïments. Entre els projectes més destacats hi ha les instal·lacions de sanejament d’Artesa de Lleida-Puigverd (més de 4 milions), la de Torrefarrera-Torre-serona (4,7 milions) i la de Benavent i Vilanova de Segrià. En aquest últim cas, l’ACA va adjudicar aquest any les obres per un import de 5,2 milions d’euros a l’UTE Edar Vilanova i Benavent, integrada per Vías y Construcciones S.A. i M y J Grúas. A la Segarra, el consell va anunciar que la Generalitat té la intenció de construir cinquanta depuradores d’aigua que implicaran una inversió total de 100 milions d’euros en els pròxims anys.

tracking