SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat prepara mesures a la Noguera per frenar els contagis

Ahir es van registrar divuit nous casos a Balaguer i hi ha 1.024 sospitosos || Alcaldes de municipis petits demanen centres d'aïllament comarcals per a afectats

Veïns de Balaguer ahir a la plaça Mercadal.

Veïns de Balaguer ahir a la plaça Mercadal.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va reconèixer ahir la preocupació per l’augment de contagis a la Noguera i va obrir la porta a aplicar més mesures per frenar l’increment d’infeccions. Va afegir que la Generalitat haurà d’analitzar per què van planificar que els brots arribarien “més tard i no ara”. Va insistir que la ciutadania ha de tenir precaució i va admetre que “hi ha un problema” a la Noguera. La consellera va assegurar que “caldrà prendre mesures” perquè el que ha passat al Segrià no es repeteixi a les altres comarques, “encara que és molt difícil”. “Per evitar mesures més dràstiques hem de prendre les que evitin la propagació del virus.”

A la capital de la Noguera ahir ja van tornar a exigir a bars i restaurants la separació de 2,5 metres quadrats per persona i delimitar el màxim de clients per terrassa. També es va mobilitzar els agents cívics perquè expliquessin de nou el perquè de les mesures i la importància de mantenir les distàncies i l’ús de mascaretes. El primer edil, Jordi Ignasi Vidal, va informar a través de Twitter que s’aplicarien sancions si s’incomplien les mesures. Malgrat tot, molts veïns de Balaguer desconeixien ahir aquest reforç i l’obligatorietat de portar mascareta (amb una sanció de 100 euros). Ahir es van registrar divuit nous contagis a la capital, la majoria joves asimptomàtics, i hi ha 1.024 casos sospitosos. El primer edil va assegurar que el nombre de contagis anirà a més perquè s’estan fent moltes proves i va admetre que “hi ha un problema, encara que l’origen no sigui el mateix que el dels pobles del Baix Segre”.

En l’última setmana els contagis a la capital de la Noguera han incrementat un 600% i se n’esperen més

Alguns dels veïns preguntats ahir van apuntar a la necessitat d’“endurir mesures per revertir la situació i no haver de lamentar un nou confinament”. Van assegurar que des de Sant Joan la relaxació ha anat en augment i això pot ser que hagi provocat aquest repunt de contagis. Van apel·lar a la responsabilitat personal i a la conscienciació de mantenir distàncies per seguretat. Alguns fins i tot van remarcar que s’hauria de sancionar més els que incompleixen les mesures. “Hi ha dies en què les terrasses del passeig de l’Estació estan plenes i la gent va sense mascareta, amb l’excusa perfecta que estan prenent alguna cosa o fumant.” “És necessari fer més control, un seguiment exhaustiu dels positius i augmentar la protecció, en cas contrari estem condemnats al tancament”, van dir.

tracking