SEGRE

COMUNICACIONS TRENS

Lleida estrena el títol combinat amb l'AVE que estalvia el cost del bitllet de Rodalies

Els usuaris tindran gratis el viatge des de Lleida fins a les estacions dins de l'ATM del pla || Els viatgers tenien aquest avantatge fins ara a la resta de Catalunya i al tren del Segrià a Balaguer

L’estació de Lleida-Pirineus, actualment tancada pels controls de circulació del confinament.

L’estació de Lleida-Pirineus, actualment tancada pels controls de circulació del confinament.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe va posar en marxa ahir a Lleida el títol de tren combinat d’AVE-llarga distància i Rodalies que permet als usuaris d’alta velocitat amb origen o destinació a Lleida viatjar gratis fins a les estacions de la línia de Manresa entre la capital del Segrià i Sant Guim de Freixenet i de la línia de la costa fins a Vinaixa.

D’aquesta manera, per exemple, un usuari que vulgui anar des de Cervera a Madrid i utilitzi l’AVE podrà viatjar gratis al tren regional fins a Lleida i d’allà agafar el tren d’alta velocitat fins a la capital estatal. En aquest cas, s’estalvia un total de 4,9 euros.

El nou títol s’ha posat en marxa a Lleida després d’un acord entre Renfe i la Generalitat

El bitllet que es va estrenar ahir suposa l’extensió d’una mesura que ja estava implantada a les altres tres províncies catalanes i fins i tot a Lleida a la combinació entre l’AVE i la línia de Lleida a Balaguer de la línia de la Pobla, que és propietat de la Generalitat. Ara s’amplia a la resta d’estacions de l’ATM de Lleida, és a dir, a les línies R-12, R-13 i R-14 de Rodalies.

Per beneficiar-se d’aquesta tarifa combinada, els usuaris disposaran d’un codi de cinc dígits a la part superior del bitllet de tren que podran canviar a les màquines d’autovenda habilitades a les estacions seleccionant la tarifa denominada CombinatRodalies, i també a les estacions que disposin de taquilla amb atenció personalitzada. Així, es beneficiaran d’aquesta mesura els viatgers amb origen o destinació a Puigverd i Artesa de Lleida, Juneda, les Borges Blanques, la Floresta, Vinaixa (a les línies R-12 i R-13 de Lleida a Barcelona per la costa), Bell-lloc d’Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Tàrrega i Cervera (l’R-11 de Lleida a Barcelona per Manresa).

La posada en marxa del bitllet combinat és fruit d’un acord entre Govern central i Generalitat, que preveien presentar aquesta iniciativa però la crisi sanitària i la situació de confinament al Segrià l’ha ajornat. En aquest sentit, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, va assenyalar que “quan les institucions col·laboren es generen fruits que beneficien a la ciutadania”.

Al ser preguntat per aquest diari, el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, va assenyalar que “des de la Generalitat ens havíem proposat acabar amb aquesta anomalia a Lleida [al no comptar fins ara amb el bitllet combinat] i que tots els usuaris tinguessin accés al títol. Estem satisfets, és una de les millores de les noves rodalies a Lleida”.

Però també la gestió, ja que no ha d’adquirir-se un nou títol sinó canviar el que s’ha comprat per un per als rodalies a través d’un codi de cinc dígits que apareix al títol comprat. Aquesta mesura ja va transcendir el mes de febrer quan el Govern català va exposar diverses millores en marxa, entre d’altres, pàrquings dissuasius i augmentar freqüències i busos amb nous horaris.

Fins a 700.000 viatgers van usar el combinat a Catalunya el 2019 La Generalitat va considerar ahir una anomalia que els viatgers amb origen o destinació a Lleida-Pirineus no gaudissin dels avantatges del bitllet combinat AVE llarga distància-Rodalies, amb l’excepció dels de la línia de la Pobla entre Lleida i Balaguer. De fet, a Barcelona, Tarragona i Girona ja comptaven amb aquest títol de manera que al llarg del 2019 fins a 700.000 usuaris es van beneficiar dels seus avantatges. Principalment, la gratuïtat del bitllet del tren regional abans o després d’utilitzar el d’alta velocitat.

tracking