SEGRE

COMARCAS

Meritxell Budó: «No prevèiem que els brots es produïssin al juliol»

Entrevista Meritxell Budó, consellera de Presidència

«No prevèiem que els brots es produïssin al juliol»

«No prevèiem que els brots es produïssin al juliol»SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mesures per frenar el Covid-19 al Segrià arriben tard?

No, encara que potser no havíem previst que els brots es produïssin aquest mes de juliol. Però la realitat que estem vivint és absolutament desconeguda. És important conscienciar-nos que el virus continua entre nosaltres i que es propaga amb moltíssima facilitat.

Hi ha queixes perquè sembla que s’improvisa en cada moment.

Entenc que certes notícies que han sortit generin confusió i, per tant, com a govern hem de ser clars per generar seguretat a la ciutadania, però també és veritat que ens trobem davant d’uns escenaris canviants que ens fan canviar de criteri.

No són massa dures les mesures per a l’economia?

Són mesures que pretenen protegir la salut i la vida de les persones.

En què s’han basat?

En el que ens diuen els epidemiòlegs, els metges i les autoritats sanitàries. Sempre ho fem atenent els criteris de tots els experts.

Suposaran un cop dur per a l’economia. Més ajuts?

Aquest dimarts vam aprovar destinar 6,5 milions d’euros del fons de contingència al Segrià, 2,5 per als ajuntaments i el consell comarcal i 4 milions d’ajudes directes per al teixit productiu (comerç, restauració...).

No seran insuficients?

També estem treballant des de la secretaria d’Administracions Locals de Presidència per poder dotar els ajuntaments de tot Catalunya d’un fons de cooperació local extraordinari per fer front a les despeses sobrevingudes del Covid-19. Volem que una bona part dels fons estatals de contingència que han arribat per al coronavirus puguin destinar-se a dotar el món local amb aquest fons.

Quin pressupost tindrà?

Entre 100 i 150 milions.

Hi ha un repunt de casos a la Noguera. Prendran mesures en aquest sentit?

Els indicadors ens apunten que a la Noguera hi ha un problema. Ja ho prevèiem si fem el recorregut de la recollida de la fruita, la Noguera i el Pla d’Urgell seran zones en les quals també hi haurà aquesta activitat que provoca més concentració de població en determinats municipis i, per tant, s’haurà de prendre mesures. Estem treballant per tal de poder garantir al màxim que s’eviti la transmissió del virus i s’arribi a la transmissió comunitària, com tenim ara al Segrià.

tracking