SEGRE

IGUALTAT INICIATIVES

Obra de teatre per formar sanitaris contra la violència masclista

Basada en casos reals de maltractaments

Representació de l’obra a la seu de l’ICS a Barcelona, ahir.

Representació de l’obra a la seu de l’ICS a Barcelona, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Català de la Salut (ICS) posa en marxa una obra escrita pel dramaturg Roc Esquius i interpretada per la companyia Dara per formar professionals sanitaris en qüestions relacionades amb la violència de gènere. L’obra, basada en casos reals de víctimes de maltractament, es va representar ahir per primera vegada a la seu de l’ICS de Barcelona. A partir del mes de setembre, està previst que la representació es traslladi a centres d’atenció primària i hospitals de Lleida. En aquest sentit, l’obra forma part d’un projecte formatiu que té com a objectiu, d’una banda, conscienciar els professionals, peça fonamental en la detecció d’aquests casos i en el posterior seguiment i tractament de la víctima, i per l’altra, demostrar com n’és d’important l’especialització en aquests casos per poder portar a terme millor aquest treball.

Respecte als casos que es mostren aborden diferents temes com la comunicació amb la dona que pot haver patit violència masclista (interpretació del llenguatge verbal i no verbal, empatia, confiança, etcètera) i qüestions més tècniques com l’ús de diferents eines per valorar el nivell de risc que pateix la dona o la millora del cribratge en la consulta.

S’ha previst representar la funció en hospitals i centres d’atenció primària de Lleida

La representació de les obres està pensada perquè es pugui dur a terme a determinats hospitals i centres d’atenció primària tant públics com concertats. Així, a partir del mes de setembre la intenció de l’ICS és programar dotze sessions per tot el territori amb un públic d’aproximadament vint persones, que també hi podran participar, sobretot en la part de debat. El projecte està finançat pel fons del pacte d’estat contra la violència de gènere del ministeri de Sanitat.

tracking