SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

El fiscal demana sis anys de presó per abusos sexuals a un discapacitat

L'acusat, també amb capacitats diferents, treballa al centre d'Almacelles del qual és usuari la suposada víctima || A judici aquest dimecres a l'Audiència

Vista general de la seu judicial al Canyeret.

Vista general de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida acollirà la setmana que ve un judici contra un home acusat d’abusar sexualment d’un usuari d’un centre especial d’Almacelles per al qual la Fiscalia sol·licita més de sis anys de presó. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els fets van tenir lloc l’octubre del 2018, quan l’acusat, treballador del centre, suposadament va abusar sexualment d’un home que era un dels usuaris de l’equipament i que té una discapacitat. Es dóna la circumstància que l’acusat també té un trastorn lleu. La Fiscalia l’acusa d’un delicte d’abús sexual amb accés carnal, ja que, encara que assenyala que hi va haver penetració, no va exercir la violència, per la qual cosa sol·licita una condemna de sis anys i onze mesos de presó. Així mateix, demana al tribunal que imposi a l’acusat una ordre d’allunyament respecte a la víctima durant tres anys, una vegada hagi complert la pena de presó.

Les comarques lleidatanes han registrat aquest any més de tres denúncies a la setmana per delictes sexuals. Segons les últimes dades publicades pels Mossos d’Esqueadra, que contemplen les denúncies presentades en el primer trimestre de l’any, les diferents comissaries van comptabilitzar un total de 42 denúncies per delictes sexuals a la província de Lleida entre els mesos de gener i març. Aquesta xifra suposa dos denúncies més que en el mateix període de l’any passat i possiblement els casos coneguts hagin disminuït durant el confinament, ja que les dades publicades només abasten 15 dies d’estat d’alarma. S’espera l’estadística per comprovar si hi ha un augment de casos o si el confinament ha provocat un descens de les denúncies.

Per tipus, destaquen les agressions sexuals denunciades a la província en els tres primers mesos de l’any, que han augmentat un 25 per cent, amb un total de 15. També han crescut els casos denunciats per exhibicionisme i provocació sexual, amb dos denúncies aquest any i un total de 22 denúncies per abusos sexuals. Així mateix, es van registrar dos denúncies per prostitució i una altra per assetjament sexual. Per aquests delictes, la policia catalana va fer disset arrestos per delictes sexuals a les comarques de Ponent i del Pirineu: vuit per abusos, sis per agressions sexuals;, dos per exhibicionisme i una per prostitució.

tracking