SEGRE

La Noguera i la resta del Segrià, amb restriccions més dures per l'augment de contagis

Aquestes noves mesures afecten a 31 municipis del Segrià i a 30 de la Noguera, amb una població de 250.000 persones || Recomana no sortir de casa, tanca cinemes, teatres i locals d'oci nocturn i limita l'aforament de bars i restaurants

Imatge d’arxiu d’una vista de Balaguer.

Imatge d’arxiu d’una vista de Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha anunciat aquest divendres la seua decisió d’estendre a la ciutat de Barcelona i 12 municipis del seu entorn, a la comarca de la Noguera i a tota la resta del Segrià les restriccions que ja afecten L’Hospitalet de Llobregat per frenar els contagis de coronavirus. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en una compareixença davant els mitjans al costat del conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha avisat que aquesta és "l'última oportunitat" abans de fer un confinament més dràstic de la població. El Govern recomana no sortir de casa i tanca cinemes, teatres i locals d'oci nocturn. Limita l'aforament interior de bars i restaurants al 50%. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que hi ha transmissió comunitària. Pel que fa a la comarca de la Noguera, Vergés ha apuntat que hi ha transmissió comunitària i els casos s'han multiplicat per tres, amb brots localitzats. I ha reconegut que en alguns municipis amb pocs casos, sobretot al Segrià i la Noguera, les mesures poden semblar exagerades, però ha dit que s'han inclòs dins del perímetre de restriccions perquè estan a la zona d'influència dels focus i cal fer perímetres funcionals. La previsió inicial, ha especificat Buch, és que aquestes restriccions es mantinguin durant 15 dies.

El president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, en declaracions a SEGRE, valora negativament aquesta mesura i assegura que, malgrat saben que hi ha hagut un augment de casos a la comarca, la majoria es concentren a la capital, Balaguer

Preguntada per la preocupació al Pla d'Urgell, la consellera ha dit que han estat valorant les dades i no tenen la mateixa situació que a la Noguera, pel que "ens aquests moments no tocava". 

MEsures

La recomanació passa per sortir sol per treballar; anar a centres de salut; tenir cura de persones grans, nens, discapacitats i dependents; per comprar productes bàsics; per comprar en establiments amb cita prèvia; acudir a entitats financeres, realitzar accions judicials o notarials, exàmens i mudances; practicar esport amb el nucli de convivència habitual; anar a horts familiars d'autoconsum; i per causes de força major. Es suspenen també les activitats culturals, d'espectacles públics, recreatives, esportives i d'oci nocturn que afecta gimnasos, sales de festes, discoteques i qualsevol altra que impliqui un nombre important de persones que no pertanyen a el mateix grup de convivència. A l'interior de bars i restaurants, l'aforament es limita a l'50%, mentre que a les terrasses, l'aforament serà el resultat d'aplicar la distància de seguretat de dos metres entre taules i també han demanat prioritzar els serveis que evitin el contacte físic com el repartiment a domicili. Els centres de treball públics i privats han d'adoptar mesures higièniques, posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics, certificar l'ús obligat de la mascareta, evitar la coincidència massiva de persones i potenciar l'ús de l'teletreball. L'activitat comercial s'ha de realitzar, en la mesura del possible, sense contacte físic amb els clients i els establiments hauran d'extremar les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat. Les biblioteques i museus seguiran oberts amb subjecció a el pla sectorial de el Pla d'actuació de l'Procicat, així com els casals i colònies d'estiu, que han de complir els criteris generals.

Els municipis afectats Els municipis afectats per aquesta mesura, al Segrià, són: els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Artesa de Lleida, Aspa, Benavent de Segrià, Corbins, Gimenells i el pla de la Font, Llardecans, Massalcoreig, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sarroca de Lleida, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torreferrera, Torreserona, Vilanova del Segrià i Vilanova de la Barca. Massalcoreig, municipi que el passat dimecres va aconseguir sortir del confinament dur del Baix Segre, torna a entrar en mesures restrictives dures.  Per la seva banda, els municipis afectats a la Noguera són Àger, Albesa, Algerri, Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, la Baronia de Rialb, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Cabanabona, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Oliola, Os de Balaguer, Penelles, Ponts, Preixens, la Sentiu de Sió, Térmens, Tiurana, Torrelameu, Vallfogona de Balaguer, Vilanova de l'Aguda i Vilanova de Meià.  Els municipis metropolitans afectats són Viladecans, el Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just, Esplugues, l'Hospitalet, Montcada, Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona.

tracking