SEGRE

ESNOTICIA

Municipis de la Noguera i el Pla preparen espais d'aïllament

El Pla d'Urgell rebutja que hi hagi alarma però treballa en una estratègia comarcal || Balaguer suma quinze contagis i Interior diu que “la situació no és preocupant”

La policia de Balaguer, on s’han començat a aplicar multes per incomplir normes de seguretat.

La policia de Balaguer, on s’han començat a aplicar multes per incomplir normes de seguretat.A.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Municipis de la Noguera i del Pla d’Urgell preparen espais d’aïllament per acollir temporers que puguin estar afectats pel coronavirus o hagin estat en contacte amb un contagiat. Aquesta és una de les recomanacions que han fet des de la Generalitat als primers edils d’aquestes dos comarques a les reunions que s’han fet per preparar la campanya de la fruita. El president del consell del Pla, Rafel Panadés, va explicar ahir que l’objectiu és que cadascun dels setze municipis de la comarca tingui un espai de cribratge. En aquest sentit, Panadés va apuntar que treballen en “una estratègia comarcal” perquè hi hagi “un o dos equipaments” al Pla per poder portar els casos positius entre empleats de la campanya de la fruita, en cas que es detectin contagis. Panadés va assegurar que “no es preveu una allau de temporers del Baix Segre perquè la realitat de la nostra comarca és diferent”. El president del Pla va afirmar que “no estem en alarma” per un possible confinament perimetral de la comarca. Per la seua part, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va insistir durant el ple de l’ajuntament en la necessitat de fer proves massives als temporers. L’alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig, va explicar que ja disposen d’una caseta prefabricada en cas de ser necessari quan arribi el gruix de la recol·lecció de la fruita. Malgrat tot, Puig, va indicar que a la comarca ja estan gairebé tots els temporers que es requeriran per a la recol·lecció i que la situació varia molt de la del Baix Segre.

Els setze municipis del Pla d’Urgell sumen 282 contagis des de l’inici de la pandèmia, 130 dels quals a Mollerussa. Del total, 62 (un 22%) s’han registrat en les dos últimes setmanes i els municipis amb més afectació són, al marge de la capital, Torregrossa (31), Bell-lloc (21) i Linyola (17). En aquest sentit, l’alcalde de Torregrossa va explicar que en els últims quinze dies s’han registrat quinze contagis (un per dia). L’origen del brot està en dos famílies i “d’allà s’ha anat ramificant per altres veïns”. La majoria són asimptomàtics i estan confinats a casa. Va afegir que als primers infectats els queden dos dies per acabar la quarantena.

El Pla treballa per tenir dos equipaments per poder acollir els temporers que donin positiu

D’altra banda, a Balaguer es van registrar quinze positius més i ja n’acumula 266. També en municipis agrícoles com Albesa durant els últims quinze dies s’han detectat fins a vuit casos més, amb disset d’acumulats.

Pel que fa a Bellcaire també s’han incrementat fins a deu els nous casos i els quatre de Vallfogona de Balaguer. Davant d’aquesta situació, Balaguer ha ajornat les activitats previstes per als propers dies. Aquesta mesura, segons l’ajuntament, “pretén conscienciar del moment que vivim i de la necessitat d’extremar les precaucions per evitar un augment descontrolat de casos”.

D’altra banda, la directora dels serveis d’Interior a Lleida, Montse Messegué, va apuntar que de moment la situació al Pla no és preocupant i tampoc es preveu una actuació “immediata” a la Noguera, encara que sí que hi ha més “contagis”. “Serà el Procicat el que decideixi quan actuar a la Noguera i de quina manera”, va dir. Va recordar la importància de mantenir les distàncies i l’ús de la mascareta.

tracking