SEGRE

COMUNICACIONS CARRETERES

A punt l'excavació de Tresponts i la Generalitat vol obrir-lo aquest any

El conseller Calvet afirma que treballen per complir el calendari malgrat l'aturada pel coronavirus || El túnel i aquest tram de la C-14, l'obra actual més cara

L’excavació del túnel ja està a punt i ara es procedeix al revestiment i la resta d’acabats.

L’excavació del túnel ja està a punt i ara es procedeix al revestiment i la resta d’acabats.TIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat treballa per accelerar els treballs del túnel de Tresponts, a la C-14 entre Organyà i Montant de Tost, que ja està totalment excavat, per mantenir el calendari d’obertura malgrat el retard de diverses setmanes que ha implicat la crisi sanitària del coronavirus. El conseller de Territori, Damià Calvet, va visitar ahir els treballs i va assenyalar que la intenció és accelerar el ritme de l’obra i que el túnel, d’1,3 quilòmetres, estigui operatiu entre finals d’aquest any i principis del vinent. Els treballs van començar la tardor del 2017 i la perforació del túnel es va abordar el gener del 2018. La calada o connexió entre els dos extrems es va produir l’estiu de l’any passat; el febrer d’aquest any es va completar la galeria sud d’evacuació i ara ha finalitzat la galeria nord.

A l’interior del túnel queden les obres d’impermeabilització i drenatge, el revestiment de la galeria i les instal·lacions i l’asfaltatge. El conseller va assenyalar que la construcció del túnel, dins de l’adequació d’aquest tram de la C-14, és amb 35 milions d’euros la inversió més gran que emprèn la Generalitat en carreteres actualment a Catalunya. El projecte afecta tres quilòmetres de la C-14, la calçada de la qual s’amplia de 7 a 10 metres, en un tram especialment sinuós i perillós. La carretera registra un trànsit de 6.800 vehicles diaris.

Calvet va presentar el Llibre Blanc de les Estacions de Muntanya, que planteja deu eixos estratègics i vint-i-sis propostes, que van des de la promoció econòmica fins un nou marc normatiu passant per la promoció de la candidatura Pirineus Barcelona en els Jocs Olímpics d’Hivern el 2030.

Sis milions per impulsar les estacions d’esquí El conseller Calvet va presidir també la reunió de la taula estratègica de les estacions d’esquí i de muntanya i va anunciar una inversió de 6 milions d’euros entre 2,5 per a ajuts a accessos a nuclis de població; 2,5 més per a estacions d’esquí; 300.000 euros per a estacions d’esquí nòrdic i 300.000 més per a manteniment hivernal de carreteres. També hi haurà 400.000 euros més per a ajuts a ajuntaments, entitats i consells a través de l’Idapa.

tracking