SEGRE

TECNOLOGIA CONNECTIVITAT

Acord per desplegar la fibra òptica a Bossòst aquest any

Orange invertirà 140.000 euros i les obres començaran a la tardor

Imatge d’arxiu d’un carrer de Bossòst.

Imatge d’arxiu d’un carrer de Bossòst.A.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bossòst i Orange han arribat a un acord per desplegar la fibra òptica aquest any, uns treballs que es preveu que comencin a partir de la tardor. D’aquesta manera, s’avança a la instal·lació d’aquesta tecnologia, que estava planificada per al 2023.

Des de l’ajuntament van apuntar que “Bossòst té en aquests moments una deficient cobertura digital i necessita millorar la connectivitat especialment per al treball i la formació telemàtics”, un fet que ha posat en evidència el confinament provocat pel Covid-19. Actualment, el municipi disposa de connexió per cable d’ADSL.

Per instal·lar la fibra òptica, Orange invertirà 140.000 euros. Això és possible perquè Bossòst és considerat un municipi PEBA (pla d’extensió de la banda ampla), segons la secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals per estendre aquesta connexió en zones rurals, amb finançament del Govern central i la UE. L’ajuntament va assegurar que fa mesos que treballen amb l’empresa per a aquest desplegament i en la planificació de la infraestructura que s’haurà d’instal·lar.

tracking