SEGRE

ESNOTICIA

Torra crida a la unitat per la polèmica per les restriccions a la Noguera i Segrià

El president, Quim Torra, va insistir ahir en la unitat després de la polèmica per les mesures que van entrar en vigor ahir al Segrià, Noguera i Barcelona per frenar els contagis de coronavirus en aquests territoris. Torra es va reunir amb representants polítics de Lleida i es va acordar mantenir una reunió demà amb els alcaldes de la Noguera.

Bettina Costafreda.

Bettina Costafreda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va fer ahir una crida a la unitat després de la polèmica per les noves mesures que van entrar en vigor ahir per al Segrià i la Noguera i a Barcelona per frenar l’auge de contagis de coronavirus. Torra va insistir en la necessitat d’“alinear-nos” perquè “volem coordinar tots els esforços”. Aquest va ser el mantra que es va repetir després de la trobada que va mantenir el president i diversos consellers amb representants polítics de les dos comarques. El president del consell de la Noguera, Miquel Plensa, va apostar per anar “tots a l’una” després de criticar divendres les restriccions (vegeu SEGRE d’ahir). Plensa va apuntar que “preferim aquestes mesures que haver de confinar la comarca d’aquí a dos setmanes”. El delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, va manifestar la necessitat d’estar “tots alineats darrere del Govern” per lluitar contra la pandèmia. El president de la Diputació, Joan Talarn, va assegurar que va demanar que la Generalitat sol·liciti a l’Estat que “els ERTO es mantinguin amb les mateixes condicions de l’estat d’alarma”. Durant la reunió també es va acordar que Torra es reunirà demà amb els alcaldes de la Noguera.

La Generalitat va anunciar divendres més restriccions en 31 municipis del Segrià i a la Noguera, mentre que el jutge va vetar l’aplicació d’aquestes mesures a cinc localitats de la primera comarca i a les nou de la segona que depenen dels CAP d’Artesa de Segre i de Ponts. El Govern va publicar ahir una resolució en la qual no s’exceptua Alòs de Balaguer i Foradada (que depenen del CAP d’Artesa) i només situava Gualter (i no la Baronia de Rialb, al qual pertany, tots dos al centre de salut de Ponts) al marge d’aquests límits. El Govern va apuntar que aquests tres municipis haurien de constar com a exclosos de les mesures.

La resolució del Govern no exceptua tres municipis que el jutge va excloure de les noves restriccions

Defensen que els establiments són segurs i segueixen les mesures de prevenció

Per la seua banda, des de la conselleria de Salut van informar que a la Noguera s’han diagnosticat 480 casos des de l’inici de la pandèmia (113 dels quals en geriàtrics). Així mateix, s’han comptabilitzat vint decessos (un en una residència, setze en centres sociosanitaris i tres consten com a “no classificats”). D’altra banda, el president del consell de la Noguera, Miquel Plensa, i l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, participaran en les pròximes reunions del Procicat de Lleida.

Bettina Costafreda.

Bettina Costafreda.SEGRE

tracking