SEGRE

ESNOTICIA

Empreses lleidatanes busquen noves fonts de negoci i clients en altres països

Empreses lleidatanes busquen noves fonts de negoci i clients en altres països || Responsables de les oficines d'Acció a Nova York, Lima i Panamà expliquen les possibilitats

Davant la crisi, ampliar les fronteres

Davant la crisi, ampliar les fronteresMARC GRÀCIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mercat exterior i les exportacions es van convertir en l’última crisi econòmica en la taula de salvació de moltes empreses de Lleida i l’obertura de nous mercats per compensar aquells en què ha caigut més l’activitat pot tornar a ser un bon camí per a les companyies. En aquest camp, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa, Acció, pot tenir un paper important per ajudar les empreses. En tres de les oficines d’Acció hi ha experts lleidatans que coneixen molt bé el mercat. És el cas de Marc Gràcia, originari de Balaguer i director d’innovació de l’oficina de la costa est dels Estats Units.

“La nostra feina té molts vessants per ajudar les companyies als Estats Units per obrir una oficina pròpia, contactar amb possibles clients o obrir mercats. També intentem ajudar les companyies lleidatanes i catalanes en general a captar inversió als Estats Units”, explica en aquest sentit Gràcia.

La venda en altres mercats ja va ser la vàlvula d’escapament per a moltes firmes en l’anterior crisi

Però el personal d’Acció també pot oferir una altra mena d’informació i, per exemple, explica que “aquestes setmanes, a més, les empreses volen saber com pot afectar el Covid-19 a l’hora de fer negoci, si existeixen possibles restriccions a l’exportació o importació o les limitacions en matèria laboral. Es poden trobar possibles necessitats del mercat americà a curt o mitjà termini relacionades amb el coronavirus, per exemple”.

Per la seua banda, el també lleidatà Antoni Pujol és el director de l’oficina d’Acció a Panamà i posa de manifest que aquest és un mercat que ofereix oportunitats per a les companyies lleidatanes en camps molt diferents, que van des de la nova economia fins al gran consum, la salut, el benestar i les noves tecnologies, per posar-ne alguns exemples.

Des d’aquesta oficina es dóna servei a empreses que vulguin treballar a Amèrica Central-Carib, com pot ser també Guatemala, Hondures o El Salvador. Són països amb un gran pes del sector turístic i on hi ha un gran camp de creixement, per exemple, en comerç online.

“La maquinària agrícola té al Perú noves oportunitats” Marc Gràcia, natural de Balaguer, és el director d’innovació de l’oficina de la costa est dels Estats Units d’Acció. Està molt centrat en aspectes relacionats amb la innovació, les start-ups, centres d’investigació, tecnològics i universitaris. Des de Nova York també desenvolupa la seua activitat a Boston i destaca que a l’oficina tenen sobre la taula projectes de diferent índole, des d’empreses alimentàries fins a altres de ciberseguretat o de roba esportiva. Aquest és un mercat que pot ser especialment interessant de cara a la indústria i empreses de maquinària agrària de Lleida. De fet, el sector agrari és un dels motors de l’economia del Perú, un camp que es troba a nivell tecnològic molt al darrere de Lleida, explica Esteve. “Tot el que sigui innovació que pugui arribar pot ser benvingut en aspectes tan diferents com regs, embalatge de productes com l’espàrrec, del qual és líder mundial en exportació, o en conservació o bé frigoconservació d’aliments”.

Davant la crisi, ampliar les fronteres

Davant la crisi, ampliar les fronteresMARC GRÀCIA

Davant la crisi, ampliar les fronteres

Davant la crisi, ampliar les fronteresMARC GRÀCIA

tracking