SEGRE

ESNOTICIA

El pavelló de Torres de Segre ja acull disset positius d'Almenar i de Lleida

La xifra d'ingressats a Lleida segueix en augment i ja n'hi ha 142, per la qual cosa el Govern va reconèixer ahir que aquesta pot ser la pitjor setmana en aquest aspecte per a l'Arnau de Vilanova. Així mateix, el pavelló que Torres de Segre va habilitar per acollir temporers amb Covid-19 va rebre ahir els primers usuaris a fi que hi passin la quarantena.

Un dels primers temporers positius que va rebre el pavelló de Torres de Segre dissabte.

Un dels primers temporers positius que va rebre el pavelló de Torres de Segre dissabte.OPEN ARMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de pacients ingressats a Lleida continua en augment, i ahir van arribar la xifra total de 142, dinou dels quals en cures intensives. Així mateix, el Govern va reconèixer ahir que l’hospital Arnau de Vilanova s’enfronta a la setmana més complicada des que es va iniciar el rebrot al juliol, per la qual cosa ha previst totes les mesures per al pitjor dels escenaris (vegeu el desglossament). Per la seua banda, el pavelló que Torres de Segre va habilitar la setmana passada per acollir persones infectades de coronavirus a fi que hi passin la quarantena va rebre dissabte a la nit els primers disset usuaris. Un d’ells procedia de l’Arnau de Vilanova, i els altres setze d’una torre on vivien de lloguer a Almenar. Des d’ara, diversos equips de voluntaris de l’ONG Open Arms amb formació sanitària s’ocuparan de l’acollida, l’acompanyament i l’atenció als confinats i, per la seua part, el consell del Segrià s’encarregarà de gestionar els serveis bàsics com l’alimentació, la neteja i el servei de la bugaderia.

En aquests moments no s’espera l’arribada de més malalts, tant asimptomàtics com lleus, al pavelló, que té una capacitat per acollir fins a trenta-vuit persones així com diversos espais separats. D’altra banda, les noves mesures que afecten des de dissabte vint-i-sis municipis de la comarca del Segrià i altres tants de la Noguera així com l’aixecament del confinament perimetral del Segrià des d’ahir al migdia (que no a la ciutat de Lleida ni sis municipis del Baix Segre) van causar aquest cap de setmana confusió tant en part de la població com entre alguns alcaldes de municipis afectats per les noves mesures del Govern, que va tractar d’aclarir-les.

Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera, va lamentar “la situació de confusió i desconcert que existeix en molts moments” alhora que va valorar el document explicatiu sobre els criteris d’aplicació de les mesures restrictives que va publicar ahir el Govern. Per la seua banda, Jordi Verdú, l’alcalde de Corbins, va lamentar que al seu municipi s’apliquin les mateixes restriccions que a la ciutat de Barcelona malgrat que només té dos casos positius i va assenyalar que “tants canvis desgasten”. S’ha de recordar que el Govern ha ampliat les restriccions que afecten des d’aquest dissabte l’àrea de Barcelona i part del Segrià i la Noguera: ahir s’hi van sumar els municipis de Figueres, Vilafant i Sant Feliu de Llobregat.

Així ho va reconèixer ahir el Govern després que el president de la Generalitat, Quim Torra, parlés amb els directors dels hospitals Arnau de Vilanova de Lleida, el Clínic de Barcelona, Vall d’Hebron de Barcelona, Moisès Broggi de Sant Joan Despí, Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat i l’Hospital de Figueres per tal de conèixer de primera mà la situació en aquests centres, que estan ubicats a les zones amb més afectació de coronavirus de Catalunya.

L’Arnau s’enfronta a la pitjor setmana des del rebrot L’hospital Arnau de Vilanova, on ahir hi havia setanta-dos persones ingressades per Covid-19 (nou a l’UCI), preveu que aquesta setmana sigui la més complicada en termes d’hospitalitzacions des del rebrot que va començar el mes de juliol, per la qual cosa ha previst totes les mesures, com preparar la quarta planta per a ingressos, després que dilluns passat obrís la tercera i que tornés a augmentar la mitjana d’edat dels ingressats, que ara és d’uns seixanta anys.

tracking