SEGRE

ESNOTICIA

El Segrià i la Noguera, amb tres nivells de restriccions

Les diferents mesures creen confusió i polèmica

Control dels Mossos ahir al Palau de Margalef, a l’N-240.

Control dels Mossos ahir al Palau de Margalef, a l’N-240.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les diferents mesures anunciades pel Govern per frenar els brots al Segrià i a la Noguera així com les puntualitzacions que s’han fet des de les autoritats judicials han provocat confusió entre la ciutadania sobre què poden i què no poden fer. En aquestes dos comarques, hi ha tres models de restriccions.

D’una banda, hi ha el confinament dur a Lleida ciutat i sis municipis del Baix Segre, on des de dimecres de la setmana passada els bars i els restaurants estan tancats, els comerços no essencials atenen amb cita prèvia i els veïns tenen prohibit sortir del conjunt dels municipis afectats.

D’altra banda, 21 municipis de la Noguera i altres tants del Segrià tenen la situació que des de dissabte es recomana a la ciutadania quedar-se a casa encara que la mobilitat no està prohibida i s’ha limitat l’aforament de bars, restaurants i comerços al 50 per cent.

I finalment, hi ha nou municipis més de la Noguera i cinc del Segrià en els quals el jutge va decidir no aplicar les recomanacions sol·licitades pel Govern. Són els pobles que pertanyen als CAP d’Artesa de Segre i Ponts, amb una baixa incidència de nous positius, i Massalcoreig, Gimenells, Sarroca de Lleida, Artesa de Lleida i Benavent de Segrià, pel mateix argument. Davant aquest panorama i el fet que alguns dels municipis en els quals s’apliquen algunes de les mesures restrictives no han tingut cap positiu de Covid-19, com és el cas de Penelles, la polèmica i la confusió estan servides. Per aquest motiu, avui hi ha una reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i tots els alcaldes de la Noguera, ja que és la comarca més extensa de Catalunya i amb tipologies molt diverses. També es reunirà amb els del Segrià.

tracking