SEGRE

ESNOTICIA

Segrià i Noguera denuncien descontrol i Torra promet millorar la coordinació

Alcaldes del Segrià i de la Noguera van denunciar ahir descontrol i falta d'informació a l'hora d'aplicar mesures per evitar rebrots de Covid-19 en aquestes dos comarques. Ho van fer durant videoconferències amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que va prometre mesures per millorar la coordinació entre el Govern i els ajuntaments.

Torra es va entrevistar amb edils de la Noguera.

Torra es va entrevistar amb edils de la Noguera.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El Segrià i la Noguera van criticar ahir el “descontrol” que ha acompanyat les mesures de la Generalitat per frenar brots de Covid-19. Restriccions a la mobilitat i a activitats econòmiques notificades amb tot just unes hores d’antelació; incertesa sobre l’aplicació d’algunes d’aquestes mesures i canvis de criteri han despertat malestar entre els ajuntaments d’aquestes dos comarques. Alcaldes i alcaldesses van denunciar aquesta situació en el transcurs de dos videoconferències amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i diversos membres del Govern (vegeu les claus). El president, al seu torn, va prometre millorar la coordinació entre Govern i municipis, així com la comunicació amb els ens locals.

Torra va agrair la tasca dels alcaldes i els va instar a “remar junts” i “estar tots alineats”. Va reconèixer que els rebrots han estat un “cop sanitari, econòmic i moral que ningú no podia esperar”. Va afegir que són “inevitables”, que caldrà “conviure-hi uns mesos” i va recalcar la necessitat d’aplicar mesures “microquirúrgiques” per “no parar l’economia”.

El consistori vigila la sobreocupació de pisos davant del risc que afavoreixi els contagis El municipi només ha registrat tres contagis des de l’inici de la crisi sanitària al març

Els edils de la Noguera van demanar a Torra avaluar poble a poble. “Dos terceres parts de la comarca no tenen contagis, la majoria són a Balaguer i, tanmateix, a molts se’ls apliquen restriccions”, van lamentar. “La falta de coordinació ha estat patent”, va dir Eloi Bergós, alcalde de Penelles. “Volem saber per endavant quines mesures s’apliquen i participar en les decisions que ens afecten”, va afegir el primer edil de Bellcaire, Jaume Montfort. Segons els alcaldes, Torra va admetre falta de comunicació abans de divendres, quan es van anunciar restriccions a la comarca.

Per la seua part, el Baix Segre va oferir personal per al seguiment de casos, al considerar que ara és insuficient. Tanmateix, van apuntar que la Generalitat no l’accepta encara per temor de vulnerar la llei de protecció de dades i que es va comprometre a buscar una fórmula legal que permeti compartir dades sanitàries per tallar cadenes de transmissió del virus. Així mateix, el president va parlar d’un pla de xoc per al Segrià però no va arribar a concretar-lo.

tracking