SEGRE

MOBILITAT INCIDÈNCIA

Un tren de Cervera a Lleida es queda a l'estació al no tenir maquinista

El trajecte es va fer amb autobús i sindicats alerten que també falten interventors

El tren de la línia de Manresa, aturat aquest dilluns al matí a l'altura de la

Nova avaria d'un tren de la R12 entre Cervera i TàrregaSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe va haver d’anul·lar ahir el servei de tren voltants entre Cervera i Lleida (R12) de les 6.55 hores del matí perquè el maquinista que l’havia de conduir no va poder presentar-se i la companyia no va poder trobar un substitut. En el seu lloc, va caldre contractar un autobús que va cobrir el trajecte fent totes les parades del recorregut habitual.

Fonts de l’empresa van assegurar que “es tracta d’un problema puntual”, que “succeeix amb una freqüència equiparable a quan hem de suspendre serveis a causa que han grafitejat els trens” i van recordar que informen de les cancel·lacions “en temps real” a través de la megafonia de les estacions, als plafons i en el seu compte de Twitter.

En aquest sentit, la companyia no va precisar quants trens de Lleida han estat suspesos en els últims anys a causa de la falta de personal, encara que aquesta situació s’ha donat en diverses ocasions, especialment en els mesos d’estiu.

D’altra banda, fonts sindicals van alertar que la falta tant de maquinistes com d’interventors és un problema que ha estat succeint en els últims anys en l’operadora ferroviària i que, per poder garantir alguns serveis, la companyia fa ús del personal d’altres centres de treball.

Val a recordar que Renfe va publicar el mes de febrer passat una convocatòria per cobrir un total de 550 llocs de maquinista. D’aquests, 475 d’àmbit estatal i 75 per cobrir llocs a Catalunya, dels quals se’n va reservar deu per cobrir quadres de serveis de trànsits transfronterers amb França.

Al marge de Renfe, la falta de personal ha afectat també la línia ferroviària de la Pobla, operada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). La marxa de maquinistes a la recerca de millors condicions laborals i salarials va portar l’any passat l’operadora a recórrer a una empresa externa per poder garantir el servei en aquesta línia.

tracking