SEGRE

ESNOTICIA

Detecten 58 contagis asimptomàtics a la residència privada d'Alcarràs

Afloren arran de tests que la Generalitat porta a terme en geriàtrics || Salut confirma aquest brot i n'apunta un altre en un centre de Lleida, que està repetint les proves

L’exterior del centre residencial Sant Sebastià d’Alcarràs.

L’exterior del centre residencial Sant Sebastià d’Alcarràs.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tests de Covid-19 en residències geriàtriques que ha posat en marxa la Generalitat han fet aflorar prop de 60 contagis de coronavirus al centre per a la tercera edat Residencial Sant Sebastià d’Alcarràs. Aquest brot presenta la particularitat que, fins ara, cap dels afectats hauria mostrat símptomes de la malaltia. Va ser el mateix centre, de titularitat privada i concertada amb la Generalitat, la que va comunicar ahir aquesta situació tant als familiars dels residents com a l’ajuntament d’Alcarràs.

El departament de Salut va confirmar l’existència d’un brot de Covid-19 en aquest centre, mentre que la direcció de la residència va declinar fer declaracions.

Pel que sembla, els primers tests que es van dur a terme a la residència a finals de la setmana passada van revelar l’existència d’una quinzena d’encomanats. Això va portar a estendre les proves al conjunt del personal del centre i als prop de dos-cents residents, amb la qual cosa van aflorar 43 casos més.

El fet que tots fossin asimptomàtics feia impossible sospitar de l’existència d’un brot de Covid-19. Des de l’inici de la crisi sanitària, els que s’han detectat en residències per a la tercera edat es van conèixer quan algun dels afectats va caure malalt o va començar a mostrar símptomes.

El centre d’Alcarràs, que havia estat lliure de casos des de l’inici de la pandèmia, segons fonts pròximes, ja havia preparat una àrea per poder confinar possibles contagiats. Salut va apuntar que s’estan seguint els protocols per a aquests casos. Val a recordar que, davant de l’aparició de rebrots de la Covid-19, la Generalitat ja havia tancat les residències de les comarques de Lleida a visites. Així mateix, un estudi recent del Vall d’Hebron apunta que el 70% dels contagiats en geriàtrics són asimptomàtics.

D’altra banda, fonts del departament de Salut van apuntar ahir a l’aparició d’un altre brot de Covid-19 en una residència de Lleida ciutat, on s’haurien registrat sis positius mitjançant tests.

Tanmateix, la direcció d’aquest centre va apuntar en aquest cas que han repetit les proves als afectats i quatre ja han donat negatiu, a l’espera del resultat de les altres.

tracking