SEGRE

DIAGNÒSTIC DESENVOLUPAMENT

La Generalitat i el sector de l'esquí plantegen construir més entrades a Baqueira i Boí Taüll

Entre el total de 26 propostes d'actuació que recull el Llibre Blanc de les estacions de muntanya || Contempla crear la T-SkiCat, un forfet únic per esquiar en tots els complexos propietat de FGC

Vista d’arxiu de l’estació de Boí Taüll.

Vista d’arxiu de l’estació de Boí Taüll.BOÍ TAÜLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat i el sector de l’esquí plantegen construir més entrades als complexos hivernals de Baqueira i Boí Taüll. Així es desprèn del Llibre Blanc de les estacions de muntanya, un document que explica totes les necessitats per al sector de les estacions d’esquí i activitats de muntanya del Pirineu català, amb propostes concretes que van des de la promoció econòmica fins a un nou marc normatiu, passant per la promoció de la Candidatura Pirineus Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030.

Entre les prioritats que planteja el document, es troba la construcció d’una nova entrada a Boí Taüll des de la zona oest de l’estació (Barruera i Durro) així com crear un nou peu d’estació i donar accés al nucli central d’aquesta amb un telecadira des de Sant Quirze de Taüll. Així mateix, es proposa un nou accés a Baqueira Beret amb un remuntador amb origen a Bagergue (un projecte actualment en curs), Salardú o Baqueira 1.500.

Quant a la xarxa viària per accedir al Pirineu lleidatà, proposa condicionar el port de Comiols (C-142b i L-512) per estalviar temps per anar al Pallars, tant des de Lleida com des de Barcelona. A més, a fi de reduir el trajecte entre Lleida i la Val d’Aran, assenyala la importància del tram de l’N-230 entre Lleida i Sopeira, que serà convertit en autovia, o les millores de la C-28 ea el seu pas per Aran, juntament amb la millora de la variant d’Arties, entre altres propostes.

Així mateix, el document també planteja la digitalització dels sistemes de venda, accés i control de forfets i proposa la creació de l’anomenada T-SkiCat, un forfet únic per poder esquiar a totes les estacions propietat de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). L’any que ve està previst que absorbeixi Boí Taüll, ara en mans de l’empresa pública Actius de Muntanya.

D’altra banda, proposa garantir la disponibilitat de neu a les zones centrals de nòrdic amb canons per evitar la perduda de grups escolars i fidelitzar clients. En aquest sentit, estableix com a objectiu crear un circuit de nòrdic a Sant Joan, Aransa i Lles que permeti entrenar-s’hi i organitzar competicions dins de la normativa Federació Internacional d’Esquí (FIS) a Catalunya, entre altres propostes.

tracking