SEGRE

SUCCESSOS ANIVERSARI

La tragèdia d'Horta, encara sense judici 11 anys després

Van morir cinc bombers lleidatans en l'incendi || L'Audiència de Tarragona envia de nou la causa al jutjat de Gandesa

Homenatge ahir al parc de Bombers de Lleida al monòlit de record a les víctimes.

Homenatge ahir al parc de Bombers de Lleida al monòlit de record a les víctimes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc de Bombers de Lleida va acollir ahir un sentit homenatge als cinc companys morts en l’incendi d’Horta de Sant Joan fa 11 anys.

En la tragèdia del 2009, que encara no té data de judici malgrat el llarg temps transcorregut, van morir Jaume Arpa, Jordi Moré, Ramon Espinet, David Duaigües i Pau Costa, mentre que un altre bomber lleidatà, Josep Pallàs, va resultar greument ferit i va ser l’únic supervivent.

Companys van fer una ofrena floral ahir al parc de Lleida per recordar els morts

Fonts judicials van assenyalar ahir a aquest diari que l’Audiència de Tarragona ha tornat la causa al jutjat d’Instrucció de Gandesa, ja que el procediment obliga que els judicis que se celebren amb jurat tinguin totes les declaracions prèvies transcrites, la qual cosa ha de fer el jutjat. Les mateixes fonts van assenyalar que no es preveu que aquest treball es faci en menys de sis mesos, la qual cosa portaria que el judici per l’incendi mortal d’Horta de Sant Joan no se celebri fins a l’any vinent, quan ja haurien passat 12 anys de la tragèdia.

Un retard que beneficiarà els dos acusats de causar l’incendi, per als quals la Fiscalia sol·licita sengles penes de 20 anys de presó, però que les mateixes fonts consideren que seran inferiors a 4 anys a l’aplicar l’atenuant molt qualificada de dilacions indegudes.

L’any passat, quan se’n van complir deu de l’incendi, el jutjat d’Instrucció 1 de Gandesa va dictar la interlocutòria d’obertura de judici oral contra els acusats de provocar el foc, Lorenzo Forner i Juan Antonio Paz, per a qui sol·liciten 20 anys de presó per un delicte d’incendi forestal en concurs amb cinc delictes d’homicidi per imprudència greu.

El jutjat va enviar el cas a l’Audiència de Tarragona perquè fixés la data del judici, i ara aquesta ha tornat la causa perquè es transcriguin les declaracions i fixa com a límit abans de novembre, fet que retardarà de nou el judici.

tracking