SEGRE

AGRICULTURA BOSCOS

Reobren 75 km de camins danyats pel temporal Glòria

En boscos públics de l'Alt Urgell

Operaris treballant en la neteja de la massa forestal.

Operaris treballant en la neteja de la massa forestal.DEPARTAMENT D’AGRICULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Agricultura ha finalitzat l’obertura de camins i la retirada d’arbres caiguts als boscos de les zones més afectades pel temporal Glòria a l’entorn de la serra del Cadí, a l’Alt Urgell. L’objectiu ha estat poder obrir l’accés d’aquestes pistes forestals, imprescindibles en cas d’emergència davant d’incendis forestals.

També s’ha facilitat l’accés a un punt d’aigua utilitzat pels cossos d’extinció d’incendis a Pradell, al Parc Natural del Cadí Moixeró, on no es podia accedir des del mes de gener quan es va produir el temporal. En total, s’han obert 72 km de camins i es calcula que s’han retirat unes 3.000 tones de fusta.

L’actuació ha suposat una inversió de 19.046 euros. Aquests treballs es van iniciar el mes d’abril i els han dut a terme dos empreses de la comarca especialitzades en treballs forestals. La superfície aproximada en la qual s’ha actuat ha estat de cinquanta hectàrees de boscos propietat de la Generalitat, situats als municipis d’Alàs i Cerc i la Vansa i Fórnols, concretament a les muntanyes d’utilitat pública de Bentanachs, Casa en Coll, Revaldó i Obaga i la Bella, a l’Alt Urgell.

tracking