SEGRE

EMERGÈNCIES FOCS

Calcinades dos hectàrees de vegetació agrícola entre Cubells i Montgai

Càmeres de vigilància contra els incendis

Efectius dels Bombers de la Generalitat en les tasques d’extinció de l’incendi a Cubells.

Efectius dels Bombers de la Generalitat en les tasques d’extinció de l’incendi a Cubells.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi va calcinar ahir dos hectàrees de vegetació agrícola entre els municipis de Cubells i Montgai, a la comarca de la Noguera. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 13.30 hores, al ser alertats de columnes de fum a la zona de lo Nom. El foc, que hauria pogut originar-se en una torre elèctrica, es va localitzar entre pistes i un canal de reg, la qual cosa va ajudar que no es propagués. Al lloc es van activar 12 dotacions terrestres i cinc d’aèries dels Bombers, que van donar per extingit el foc poc abans de les sis de la tarda.

Durant la jornada, també es van produir altres incendis de vegetació, però de menor consideració, a Alcarràs i a Puigverd de Lleida. Així mateix, dimarts a la nit es va registrar un incendi de vegetació urbana a Lleida ciutat, amb 300 metres quadrats de superfície afectada, així com a Almenar, al costat de l’A-14, amb una afectació de 125 metres quadrats.

Interior vol ampliar a 30 les càmeres de vigilància d’incendis forestals la campanya vinent

D’altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va presenciar ahir el funcionament de les noves càmeres que, des de l’inici de la campanya forestal, donen suport al sistema de vigilància d’incendis forestals i de vegetació les 24 hores al dia i els 365 dies de l’any, des de 18 punts estratègics de Catalunya, entre els quals 7 a les comarques lleidatanes.

Concretament, hi ha dos càmeres a Pinós i dos més a Cambrils-Odèn; dos a l’Observatori del Montsec i una altra a Gerri de la Sal. Interior va destacar que la instal·lació d’aquests aparells representa un gran pas en la modernització de les tècniques de vigilància d’incendis i que la previsió és que la campanya de l’any que ve s’arribi als 30 punts d’observació en zones considerades d’alt risc d’incendi.

tracking