SEGRE

SUCCESSOS OPERACIÓ POLICIAL

Dos detinguts per tràfic de tabac a les Borges

Produïen la mercaderia en una fàbrica i la venien per Europa || Operació de la Guàrdia Civil amb un altre arrest a Mataró

Zona on ahir es va produir l’operació a les Borges Blanques.

Zona on ahir es va produir l’operació a les Borges Blanques.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detenir ahir dos persones a les Borges Blanques en el marc d’un operatiu, que també es va dur a terme de forma simultània a Mataró, al Maresme, contra un grup criminal dedicat a la fabricació i distribució il·legal de tabac en diversos punts d’Europa. Segons va avançar Somgarrigues i van confirmar a aquest diari fonts de la Guàrdia Civil, l’operatiu a la capital de les Garrigues es va centrar en una fàbrica on presumptament els dos detinguts fabricaven el tabac i des d’on el distribuïen a altres països europeus gràcies a un entramat criminal internacional del qual també formava part el detingut a Mataró.

A banda dels arrestos, els agents van fer diversos escorcolls, entre els quals la fàbrica de les Borges Blanques.

A la fàbrica de les Borges es produïa el tabac de forma il·legal per després distribuir-lo per Europa

L’operació, que continua oberta, està liderada per la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil i es va dur a terme amb el suport de les unitats del cos a Barcelona i a Lleida. Fonts policials van assenyalar que no es descarten més detencions i van assenyalar que es tracta d’un entramat de fabricació i distribució il·legal de tabac a gran escala.

Durant l’any passat, la Guàrdia Civil va confiscar mig milió d’euros en tabac il·legal a la duana de la Farga de Moles. Segons les dades fins al mes d’octubre, el cos policial va intervenir uns 60.000 paquets, una xifra similar a la de l’any anterior.

A mitjans de desembre, la Guàrdia Civil va decomissar tabac de contraban valorat en més de 21.000 euros. Va ser durant un dispositiu conjunt amb França i es van detectar un total de 14 infraccions.

Val a recordar que recentment el Tribual Suprem ha condemnat un exguàrdia civil que havia estat destinat a la duana de la Farga de Moles per facilitar informació a dos persones per fer contraban de tabac procedent d’Andorra. El tribunal va revocar la sentència de l’Audiència de Lleida que el 2018 li va imposar una pena de 3 anys i mig de presó i la rebaixa a 8 mesos.

tracking