SEGRE

DENÚNCIA SUPOSADES IRREGULARITATS

Antifrau indaga la construcció d'una casa sense llicència a la Portella

Ha obert diligències a l'apreciar “indicis de versemblança” en la denúncia || L'alcalde assegura que es tracta d'un assumpte burocràtic que es resoldrà en uns mesos

Imatge de l’habitatge que s’estaria construint sense llicència a la Portella.

Imatge de l’habitatge que s’estaria construint sense llicència a la Portella.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha obert una investigació per determinar si hi ha hagut irregularitats en la construcció d’un habitatge que, pel que sembla, es porta a terme sense la corresponent llicència municipal en aquesta localitat. L’Oficina va rebre a finals de l’any passat una denúncia en la qual s’afirmava que l’esmentat immoble, un habitatge unifamiliar d’un veí, s’estava construint sense comptar amb la preceptiva autorització de l’ajuntament i, a més, envaïa bona part d’un carrer.

L’Oficina va practicar unes primeres indagacions en què va concloure que hi havia “indicis de versemblança” en el que s’afirmava en la denúncia, per la qual cosa ha obert aquest any les corresponents diligències d’investigació.

Preguntat per aquest fet, l’alcalde de la localitat, Carles Català, va explicar ahir a aquest diari que, encara que és veritat que la casa s’està construint sense la deguda llicència municipal, això és així perquè la zona en la qual s’aixeca és un sector que està pendent d’una modificació urbanística, la qual cosa ha alentit els tràmits burocràtics. Català va dir que “la casa no està encara acabada i en els propers mesos es formalitzaran els tràmits de la llicència”, ja que, segons va explicar, el secretari i la tècnica municipal ja treballen en l’assumpte. “El departament d’Urbanisme té coneixement d’aquest cas, en el qual s’han produït problemes burocràtics perquè la zona està pendent de modificació urbanística i, a més, hi ha hagut l’alentiment causat per la pandèmia del Covid.”

L’Oficina Antifrau de Catalunya ja va obrir diligències d’investigació l’any passat per un altre assumpte de la Portella. Com va avançar aquest diari, l’Oficina investiga la compra de l’antiga rectoria de la localitat per part de l’alcalde per a la seua empresa. En concret, Antifrau indaga si el primer edil va utilitzar informació privilegiada per adquirir l’immoble. Carles Català va assegurar llavors que l’actuació era perfectament legal i va atribuir la presentació de la denúncia a motivacions polítiques. El mateix ha ocorregut ara, segons el primer edil, amb la denúncia que ha donat peu a aquesta nova investigació per la construcció d’un habitatge sense llicència.

tracking