SEGRE

ESNOTICIA

El brot a la residència d'Alcarràs ja suma 81 contagis i una mort

Una usuària va morir dilluns, hores després d'ingressar a l'hospital Arnau de Vilanova || La majoria dels afectats no van presentar símptomes de coronavirus

Imatge de la residència Sant Sebastià d’Alcarràs.

Imatge de la residència Sant Sebastià d’Alcarràs.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot de coronavirus de la residència privada d’Alcarràs suma ja almenys 81 contagis i una mort. Fonts de la conselleria de Salut van explicar ahir que, segons dades de dimecres passat, 18 dels positius corresponen a treballadors del centre Residencial Sant Sebastià, mentre que 63 són residents. Entre ells es trobava una dona que, després de mostrar símptomes de la malaltia, va ser traslladada dilluns al migdia a l’hospital Arnau de Vilanova, on va morir hores després.

La majoria dels positius detectats en aquest centre concertat amb la Generalitat eren asimptomàtics a començaments d’aquesta setmana. Van aflorar arran dels cribratges massius que va dur a terme el departament de Salut, mitjançant tests de Covid-19 en totes les residències del Segrià després del confinament perimetral de la comarca.

Durant la crisi sanitària del coronavirus no s’havia registrat cap cas en aquest centre del Baix Segre. En aquest sentit, els tests que es van fer en aquesta residència a finals de la setmana passada van fer aflorar una quinzena de positius, la qual cosa va portar a estendre les proves al conjunt del personal i a tots els usuaris, uns 200, de manera que se’n van detectar uns altres 43. S’ha d’assenyalar que la residència d’Alcarràs és una de les més grans de les comarques lleidatanes.

Val a recordar que actualment 16 residències de les comarques de Lleida tenen brots de coronavirus i que nou d’aquests centres són al Segrià, on hi ha més d’una trentena de geriàtrics. Així ho va explicar Salut dimecres passat, com a resultat dels cribratges (vegeu SEGRE d’ahir). En el cas d’aquests centres per a la tercera edat, la Generalitat considera que existeix un brot quan es detecta un sol contagi. Això és a causa de la vulnerabilitat dels usuaris.

Cal recordar que a la residència d’Aitona també es van registrar uns quaranta casos de coronavirus en l’inici de la crisi sanitària.

tracking