SEGRE

URBANISME COMISSIÓ DEL PIRINEU

El Govern 'indulta' el resort i el camp de golf de Vallfosca

Juntament amb sectors per a futurs habitatges a Rialp || Suavitza el seu pla per eliminar projectes urbanístics “no sostenibles”

Imatge d’arxiu del camp clos del golf inacabat d’Espui, a la Torre de Capdella.

Imatge d’arxiu del camp clos del golf inacabat d’Espui, a la Torre de Capdella.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha suavitzat el seu pla per suprimir antics projectes urbanístics que considera “no sostenibles” a les comarques de muntanya. Un any després de presentar-lo, la comissió d’Urbanisme del Pirineu va aprovar ahir una nova versió que recull al·legacions dels ajuntaments. El text final indulta el camp de golf i el resort de Vallfosca, que la passada dècada havia d’acollir hotels i un miler d’habitatges al poble d’Espui.

El pla inicial plantejava autoritzar un sol hotel i tornar la resta del sòl a la qualificació de rústic. Això va xocar amb l’oposició de l’ajuntament de la Torre de Capdella, al considerar que això enterraria qualsevol opció de completar les obres de l’estació d’esquí inacabada de Filià, vinculada al resort. Fonts municipals van apuntar que el pla manté ara un dels dos sectors residencials i condiciona el segon a construir les pistes, acreditar solvència i presentar informes de viabilitat.

D’altra banda, el pla manté sectors per a habitatges pròxims al nucli urbà de Rialp que inicialment va plantejar eliminar i només suprimeix el de Baürsos i altres de vinculats en el passat a Port Ainé.

tracking