SEGRE

ENERGIA PROJECTES

La Segarra busca consens per instal·lar parcs eòlics

Per evitar el desplegament de macroparcs a la comarca

Reunió a Guissona per consensuar un document de mínims.

Reunió a Guissona per consensuar un document de mínims.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del consell de la Segarra, Francesc Lluch, va explicar dimecres a Guissona que la Segarra treballa en un document per consensuar amb tots els alcaldes uns mínims per a la instal·lació de parcs eòlics a la comarca, en un moment en què proliferen projectes per desplegar molins. Per a Lluch, “la proposta provarà d’evitar el desplegament de forma oberta de macroparcs”.

El president va fer aquestes declaracions en una sessió informativa de la Plataforma d’Afectats per la Concentració d’Aerogeneradors (PACA), que va reunir una trentena de persones a la plaça de Sant Felip Neri. En la trobada es va destacar la necessitat de mantenir el paisatge i el patrimoni natural i històric a la comarca, uns elements que consideren clau per al seu futur econòmic. Per la seua part, Jaume Moya, membre de la PACA, va manifestar la necessitat de dur a terme mobilitzacions al territori per conscienciar els veïns dels canvis que pot provocar la instal·lació sense control de parcs eòlics.

Val a recordar que la setmana passada també es va debatre al Solsonès sobre la implantació d’un parc eòlic a Pinós. Allà van apuntar la necessitat de definir un model energètic amb un debat sobre els aerogeneradors. Durant la sessió es va defensar el valor paisatgístic de la comarca i la preservació del territori. L’alcalde de Pinós, Xavier Vilalta, va destacar que serà el municipi qui decidirà sobre la instal·lació del parc i va veure difícil la implantació. Van coincidir en la necessitat de definir un model energètic de futur i amb autosuficiència energètica.

Per la seua part, Astrid van Ginkel, portaveu de la plataforma PACA, va apuntar a la necessitat d’una llei de transició energètica i d’un pla territorial sectorial. Així mateix, va demanar fugir de la massificació de molins que s’ha donat en alguns territoris.

tracking