SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Mor un veí de Vilagrassa de 84 anys al bolcar amb el tractor

L'home va quedar atrapat sota el vehicle quan treballava a la seua finca

Bombers i ambulància, en un dels últims accidents mortals de tractor, el 3 de juny a Maials.

Bombers i ambulància, en un dels últims accidents mortals de tractor, el 3 de juny a Maials.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Vilagrassa de 84 anys va morir a primera hora de la tarda d’ahir al bolcar-se el tractor que conduïa quan treballava en una finca privada situada en un camí entre Anglesola i Preixana. Els serveis d’emergència van rebre l’avís pocs minuts després de dos quarts de quatre i, malgrat la ràpida intervenció, no van poder fer res per salvar la vida de Jordi Ramon Gassó, originari de Vilagrassa i que residia a Sabadell. Per causes que es desconeixen, el tractor va bolcar i el conductor va quedar-hi atrapat, segons va informar la policia catalana. Diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar fins al lloc dels fets, així com patrulles dels Mossos d’Esquadra i personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que només van poder certificar la mort de l’home.

Aquesta víctima és la quarta d’enguany en accident agrícola a les comarques de Lleida. El passat 3 de juny, un veí de Maials de 82 anys va morir al tenir un accident de tractor quan treballava a la seua finca d’aquesta localitat del Segrià. El sinistre es va produir en una finca situada a uns tres quilòmetres de la carretera C-12, en una zona de difícil accés. El primer va ser el 17 d’abril, quan un veí d’Alfarràs de 72 anys va perdre la vida al quedar atrapat sota el seu motocultor mentre treballava a la seua propietat situada en aquest municipi del Segrià. A més, el 28 de març, un home de 50 anys va resultar ferit greu i va ser evacuat en estat greu a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. L’any passat hi va haver tres accidents mortals (vegeu el desglossament). Així mateix, en els últims 13 anys més de 40 tractoristes han perdut la vida a les comarques de Ponent.

Tres víctimes l’any passat en accidents d’aquest tipus a Lleida L’any passat es van registrar tres accidents mortals de tractor a les comarques de Lleida en sinistres a Guissona, Bellvís i Menàrguens. Encara van ser més tràgiques les xifres del 2018, en què es van registrar fins a set accidents mortals, tres dels quals de trànsit. Així mateix, en els últims 13 anys més de 40 tractoristes han perdut la vida a Ponent. L’any més negre per a l’estadística va ser el 2009, amb vuit casos. En molts dels casos, es tracta de tractors sense cabines i amb víctimes d’edat avançada.

tracking