SEGRE

TRÀNSIT CONFINAMENT

Sorprenen un positiu per Covid que feia de 'taxista' a Soses

Transportava dos treballadors, malgrat que estava de baixa laboral pel virus

Un control dels Mossos d’Esquadra a l’entrada de Lleida, diumenge passat 19 de juliol.

Un control dels Mossos d’Esquadra a l’entrada de Lleida, diumenge passat 19 de juliol.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van sorprendre la setmana passada un veí de Lleida que transportava dos treballadors d’una empresa de Soses, malgrat que havia donat positiu en coronavirus i havia d’estar-se aïllat.

Els fets es van produir aquest dijous passat quan passaven pocs minuts de les vuit de la tarda, en un control preventiu de trànsit que la policia catalana havia muntat a la carretera LP-7041. El conductor, originari d’Algèria i que estava de baixa laboral al ser diagnosticat amb el Covid-19, transportava en aquell moment dos veïns de Lleida que havia recollit de l’empresa en la qual treballen, una activitat que duia a terme de forma habitual.

Davant d’aquests fets, els agents van aixecar acta i van informar el departament de Salut de l’incompliment de l’aïllament. I és que, a banda d’eludir el confinament domiciliari, l’home hauria mantingut un contacte regular amb aquests empleats. Així mateix, els Mossos d’Esquadra investiguen si estaria exercint de taxista i rebent diners pel servei de transport, malgrat no comptar amb llicència.

Els Mossos mantenen alguns controls als accessos a Lleida ciutat i sis poblacions del Baix Segre amb mesures de mobilitat més estrictes, encara que no s’ha informat de sancions a conductors que se saltin el confinament.

Durant la primera setmana del confinament perimetral, un miler de conductors van haver de tornar a la seua destinació després d’intentar passar pels diferents controls que va establir la policia catalana en els accessos a la comarca del Segrià. Si no tenien causa justificada per desplaçar-se, se’ls deia que giressin cua.

Un contagiat va obligar a confinar vuit guàrdies urbans de Lleida

Vuit agents de la Guàrdia Urbana de Lleida que van intervenir a finals de juny en la detenció d’un jove de vint-i-un anys, acusat d’agredir un home de trenta-cinc a la Mariola, van haver d’estar-se confinats a casa perquè l’arrestat havia donat positiu en coronavirus en una prova PCR feia menys de tres setmanes i, a més de colpejar-los, els va escopir. L’home va eludir el confinament i el seguiment mèdic, la qual cosa també va impedir que li realitzessin noves proves.

tracking