SEGRE

COVID

Vergés obre la porta a modificacions a Lleida i assegura que la situació està "molt més controlada" però no ha acabat

Aquesta tarda a les 17:00 hores la consellera oferirà una roda de premsa des de Lleida que es podrà seguir a través de LleidaTV i SEGRE.com

Lleida, una ciutat fantasma

Lleida, una ciutat fantasmaMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha obert la porta a modificar alguna de les mesures que s'estan aplicant a Lleida pels brots de covid. "Estem en una situació de tenir la situació molt més controlada i veiem que la tendència és a la baixa", ha dit a RAC1. Vergés ha explicat que tant ella com el conseller d'Interior, Miquel Buch, es reuniran avui a Lleida amb alcaldes i alcaldesses dels territoris afectats i en el marc del Procicat i faran "una proposta". Tot i aquesta millora, ha alertat que la situació "continua sent complicada", que es manté la transmissió comunitària i que la situació als hospitals és "greu". "En cap cas estem parlant que ja s'ha acabat tot", ha manifestat.

Vergés ha defensat que les mesures aplicades al Segrià "han funcionat", tot i que ha reconegut que poden ser "difícils de comprendre per part de tots". Ha afegit però que cal entendre que tot el que s'ha fet té per objectiu evitar situacions pitjors i que un afectació que pot durar uns dies "no duri moltes més setmanes". La consellera ha detallat que ara hi ha "la meitat de positius que són asimptomàtics" i ha afirmat que això demostra que s'està detectant "pràcticament a tothom". S'ha mostrat també satisfeta d'haver "canviat la tendència".

Tot i això, ha afirmat que la de Lleida es la situació assistencial que més preocupa arreu del territori.

tracking