SEGRE

ESNOTICIA

Alfés tanca les piscines per por del Covid-19 i altres limiten l'accés

Maials i Artesa de Lleida adopten mesures per donar prioritat als veïns || Hi ha més banyistes 'forans' perquè Lleida i diversos pobles no han obert les seues

Les piscines d’Alfés, buides des de dilluns passat després de l’ordre de tancament de l’ajuntament.

Les piscines d’Alfés, buides des de dilluns passat després de l’ordre de tancament de l’ajuntament.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Alfés ha tancat aquesta setmana al públic les piscines municipals. El consistori ha emès un ban en el qual anuncia la clausura d’aquest equipament “fins a nova ordre” i ha enviat una carta als veïns en la qual apunta com a motiu la por de contagis de coronavirus. Aquesta decisió ha provocat malestar entre part dels veïns d’aquesta localitat del Segrià.

L’alcalde, Hilari Guiu, afirma en aquesta carta que ha estat una decisió difícil i demana disculpes als veïns per les molèsties. Tanmateix, al·lega que no vol arriscar-se al fet que aquesta instal·lació sigui “per on entri el Covid al poble”. El primer edil va declinar ahir fer declaracions a aquest diari. Per la seua part, altres ajuntaments han posat en marxa noves mesures per restringir la presència de banyistes forans i donar prioritat als seus veïns.

Aquest és el cas de Maials. L’ajuntament va anunciar ahir que, el cap de setmana que ve, només permetrà entrar a les seues piscines abonats (la pràctica totalitat de veïns) i deixarà de vendre entrades “per evitar aglomeracions”. Aquest estiu les instal·lacions han rebut banyistes de localitats que no han obert les seues, la qual cosa limita l’aforament disponible per als veïns. Així ho va explicar l’alcalde, David Masot, que va dir que, en aquest cas, la restricció no obeeix al temor de contagis. També Artesa de Lleida prioritza els veïns. L’alta afluència de banyistes forans s’ha constatat també en algunes poblacions pròximes a Lleida, que fins ara ha tingut tancades les piscines i no obrirà les primeres fins a la setmana que ve.

Les piscines d’Alfés, buides des de dilluns passat després de l’ordre de tancament de l’ajuntament.

Les piscines d’Alfés, buides des de dilluns passat després de l’ordre de tancament de l’ajuntament.AMADO FORROLLA

tracking