SEGRE

POLÍTICA PLENS

Les Borges vol escorcollar amb una app el públic de la festa major

Per rastrejar contactes amb facilitat si es detectessin positius de coronavirus

Imatge d’un dels actes de la festa major de les Borges del 2019.

Imatge d’un dels actes de la festa major de les Borges del 2019.AYUNTAMIENTO DE LES BORGES BLANQUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges Blanques vol fer servir una aplicació als mòbils per registrar els assistents als diferents actes de la festa major. Així ho va anunciar ahir l’equip de govern de JxCat al ple, on també van explicar que aquesta mesura té com a finalitat facilitar el rastreig de contactes en cas que es donés algun contagi de coronavirus entre els assistents. Van recalcar que aquesta aplicació “encara s’està creant”. De la mateixa manera, aquest any no hi haurà penyes i s’habilitaran tres espais per als concerts i actes infantils.

Així mateix, a la sessió es va donar llum verda a les bases per licitar la construcció de l’arxiu comarcal, que té un pressupost de gairebé dos milions. També es va aprovar una moció per demanar que no s’allargui la concessió de l’AP-2 al seu pas per Lleida, que expira l’agost del 2021, davant de l’anunci de l’Estat que podria prolongar-se si les concessionàries demostren pèrdues durant l’estat d’alarma. El ple va aprovar una altra moció per posicionar-se en contra de la monarquia per les presumptes irregularitats que s’han fet públiques durant els últims mesos. Una altra moció va rebutjar la proposta de l’Estat a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies perquè els consistoris prestin els seus romanents de tresoreria a l’Estat.

D’altra banda, el ple de Tàrrega va aprovar per unanimitat demanar ser seu permanent de les proves de la selectivitat després de recuperar-les aquest any a l’institut Manuel de Pedrolo per la pandèmia. A més, el ple va donar llum verda a l’adhesió a la xarxa de municipis a favor de l’economia social i solidària. També es va aprovar una modificació de crèdit per abordar la reforma de la piscina coberta.

ERC aprova el pressupost de Balaguer en solitari El ple de Balaguer va aprovar ahir el pressupost d’aquest exercici, que ascendeix a gairebé 20 milions d’euros. La proposta d’ERC no va rebre el suport de cap grup de l’oposició, ja que Junts i el PSC es van abstenir i la CUP hi va votar en contra. Respecte a les inversions, que ascendeixen a més de dos milions d’euros, les partides més importants són les destinades a l’habitatge social. El consistori preveu la compra de 13 pisos per un valor de 454.000 euros per destinar-los al lloguer social, i destinarà 111.000 euros per a la millora d’altres habitatges de titularitat pública per al lloguer social. La proposta de l’equip de govern prioritza també les obres al col·legi Mont-roig i ampliar la inversió en energies renovables i medi ambient. Al tancament d’aquesta edició encara no havia conclòs la sessió plenària.

tracking