SEGRE

SUCCESSOS CRIMINALITAT

Descens generalitzat de delictes menys els de tràfic de drogues a Lleida

Vista general de la seu judicial al Canyeret.

Vista general de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els delictes han registrat un descens significatiu a Lleida en els sis primers mesos de l’any a causa del confinament decretat per la pandèmia del coronavirus. Segons assenyala l’últim balanç de criminalitat publicat pel ministeri de l’Interior, que correspon als fets delictius coneguts pels cossos policials entre els mesos de gener i juny, a la província de Lleida la criminalitat ha descendit un 15 per cent respecte al mateix període de l’any passat. En general, s’ha produït un descens de la delinqüència en tots els àmbits excepte en el tràfic de drogues.

Segons indica el balanç d’Interior, els fets delictius que més han baixat durant l’estat d’alarma a les comarques lleidatanes han estat els robatoris amb violència, a causa del descens de la mobilitat als carrers per les restriccions pel Covid. Fins al mes de juny, s’han denunciat 127 robatoris violents a la província de Lleida, un 44,5 per cent menys que en el mateix període de l’any passat. El segueixen les denúncies per sostracció de vehicles, amb un descens del 27,4 per cent el primer semestre, amb 61 denúncies; i els furts, amb un descens del 26,7% fins un total de 1.520 casos coneguts.

Els robatoris violents van baixar un 44,5% i els assalts en habitatges, gairebé un 5% entre el gener i el juny

També han descendit els delictes sexuals, però en aquest cas només els abusos o d’un altre tipus, ja que les denúncies per violació han augmentat, amb un cas més que el primer semestre de l’any passat, amb 14 denúncies a les comarques lleidatanes fins al mes de juny d’aquest any.

Els robatoris amb força en interior de domicilis han registrat un descens de prop del 5 per cent, amb 327 denúncies, i també han caigut els delictes de lesions fins un 10 per cent, amb 76 casos. Tanmateix, durant l’estat d’alarma es va registrar un augment significatiu dels delictes per tràfic de drogues. Segons indica el balanç de criminalitat, les forces i cossos de seguretat han tingut coneixement de seixanta-un delictes de drogues a les comarques lleidatanes, un 60,5 per cent més que en el mateix període de l’any passat, en el qual es van registrar trenta-vuit denúncies.

Durant el confinament van aparèixer nous mètodes de venda de droga, fins i tot amb la utilització del repartiment a domicili, usant fins i tot repartidors sense el seu coneixement, ocultant la droga en altres objectes.

tracking