SEGRE

FERROCARRILS INCIDÈNCIES

Dos sabotatges a la línia de tren de la costa obliguen 500 passatgers a viatjar per carretera

A la matinada un foc provocat va danyar dos quilòmetres de catenària a Vinaixa i a la tarda es van repetir altres actes contra la infraestructura || També van impedir la circulació de trens de mercaderies

Passatgers al pujar a l’autocar ahir a la tarda a Lleida després del segon sabotatge al tren.

Passatgers al pujar a l’autocar ahir a la tarda a Lleida després del segon sabotatge al tren.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La línia de tren que uneix Lleida i Barcelona per la costa (R-13 i R-14) va patir ahir dos sabotatges que van obligar a viatjar amb autocar 500 passatgers i va provocar retards de fins una hora. Ahir a la matinada, aproximadament a les 01.45 hores, uns desconeguts van cremar rodes i palets sobre la via a l’altura de Vinaixa, cosa que va causar danys a la infraestructura i va provocar que s’hagués d’oferir servei alternatiu per carretera. Fonts d’Adif van explicar que el foc va afectar aproximadament 2 quilòmetres de catenària i diversos trens de mercaderies no van poder circular. La incidència va impedir el pas de tres combois i uns vuitanta passatgers van haver d’anar amb autocar entre Lleida ciutat i Sant Vicenç de Calders, segons van informar fonts de Renfe. Aquest primer sabotatge va ser reivindicat pel col·lectiu independentista L’Estaca a través de l’aplicació de missatgeria Telegram i van anunciar més mobilitzacions.

La circulació es va restablir al voltant de les 12.40 hores, després de reparar els desperfectes provocats pel foc. No obstant, a les 14.30 es va tornar a interrompre a causa d’una corda penjada a la catenària entre l’Espluga de Francolí i Montblanc. Aquesta incidència va obligar a oferir transport per carretera entre Lleida i la capital de la Conca de Barberà i va afectar 420 persones i cinc trens, segons Renfe. Fonts d’Adif van assenyalar que estudiaran tots els danys i denunciaran els fets als Mossos d’Esquadra.

Aquests dos sabotatges a les línies ferroviàries que comuniquen Lleida amb la costa se sumen als que van tenir lloc en altres punts de Catalunya. A les Borges del Camp van tirar ciment i van inutilitzar el canvi d’agulles i a la Pobla de Massaluca van col·locar una corda a la catenària. Des d’Adif i Renfe van assegurar que a la tarda, es va registrar un altre sabotatge entre Castellbisbal i Rubí.

Passatgers al pujar a l’autocar ahir a la tarda a Lleida després del segon sabotatge al tren.

Passatgers al pujar a l’autocar ahir a la tarda a Lleida després del segon sabotatge al tren.ITMAR FABREGAT

tracking