SEGRE

ESPANYA

Els rebrots, a l'alça mentre s'augura que hi haurà vacuna a la tardor

Dos focus més a Madrid, i el del geriàtric de Terol es cobra una nova víctima || Hi hauria 400.000 morts si es busqués la immunitat natural grupal, diuen els experts

El Covid no va impedir que la platja de la localitat granadina de Salobreña tingués ahir aquest aspecte.

El Covid no va impedir que la platja de la localitat granadina de Salobreña tingués ahir aquest aspecte.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els rebrots de coronavirus, que no han deixat d’augmentar des que va començar la nova normalitat fa vora mes i mig, van ser ahir de nou els protagonistes de la crisi sanitària. Mentrestant, diversos experts van augurar que la vacuna contra el Covid-19 podria estar disponible a la tardor i que promoure la immunitat natural grupal es cobraria la vida de 400.000 espanyols.

I és que, malgrat que el ministeri de Sanitat no ofereixi dades actualitzades de la pandèmia els caps de setmana, els serveis de salut de diverses comunitats autònomes van notificar nous focus de la malaltia als respectius territoris. Així, la Comunitat de Madrid va informar de dos de nous, amb nou casos positius, un dels quals té contactes en un campament urbà infantil. A Melilla, per segon dia consecutiu, es va registrar un brot. Aquest, associat a un viatge a Màlaga, compta amb cinc infectats, que se sumen als tres derivats d’un desplaçament a Bèlgica. A Cantàbria, la conselleria de Sanitat va notificar un positiu en una residència d’ancians i ja està fent proves PCR a residents i treballadors del centre. D’altra banda, al geriàtric de la localitat de Burbáguena (Terol) va morir una quarta persona, segons va informar l’Heraldo. Encara que tot apunta que el Covid va ser la causa d’aquesta defunció, la víctima, de 96 anys, presentava patologies prèvies. Les instal·lacions sumen 66 positius, entre usuaris i empleats, xifra que encara podria pujar més a l’espera de més tests. D’altra banda, Carmen Álvarez-Domínguez, experta en Immunoteràpia de la Universitat Internacional de La Rioja, va afirmar ahir que la vacuna contra el coronavirus podria estar disponible a la tardor perquè “mai s’ha donat en ciència tanta gent lluitant per un mateix objectiu”. En paral·lel, el cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Universitari Ramón y Cajal de Madrid, Jesús María Aranaz, va avisar que promoure la immunitat natural “de ramat” suposaria a Espanya uns 400.000 decessos, cosa que “no és acceptable, ni èticament ni epidemiològicament”.

tracking