SEGRE

ESNOTICIA

Envien 850 aspirants de Talarn a Toledo

El ministeri de Defensa respon així a la preocupació de veïns i ajuntaments del Jussà pel risc de contagi davant de l'arribada de 1.200 alumnes a l'acadèmia

L’entrega de despatxos a l’AGBS de Talarn l’any passat.

L’entrega de despatxos a l’AGBS de Talarn l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Defensa ha decidit enviar a Toledo uns 850 alumnes dels 1.200 que havien d’arribar a l’Acadèmia General Básica de Suboficiales (AGBS) de Talarn amb motiu dels exàmens d’accés per al curs que ve, que comencen demà. Segons va avançar Pallars Digital i van confirmar a aquest diari fonts del Govern central, finalment només s’examinaran al Jussà uns 350 alumnes, que són els que poden allotjar-se al recinte de l’AGBS. La resta, haurà d’examinar-se a l’Acadèmia d’Infanteria de Toledo.

Les mateixes fonts van explicar que Defensa respon així a la “intranquil·litat mostrada per veïns i ajuntaments”, que van expressar preocupació al considerar que aquesta afluència de persones suposava un risc de propagació del Covid-19. També van apuntar que “les dades de Catalunya” en relació amb els contagis de coronavirus “no eren del tot positives”. Per això, “per no generar preocupació” i “atenent les peticions”, s’ha pres aquesta decisió. També van remarcar que aquests aspirants que no tenien lloc per allotjar-se a l’AGBS de Talarn tenien places reservades en hotels i cases rurals del Jussà, el Sobirà i la Noguera, unes reserves que ara es cancel·laran.

L’alcaldessa de Tremp, Pilar Cases, va explicar que a la reunió que van mantenir alcaldes de la comarca amb representants de l’AGBS els van demanar més comunicació amb els municipis. L’acadèmia ja va anunciar que suspendrien l’examen d’accés a qualsevol aspirant que no observés les mesures de seguretat per evitar contagis quan estiguessin fora del centre. De la mateixa manera, van assegurar que investigarien qualsevol denúncia en aquest sentit i en cas de verificar-se vetarien a l’infractor l’accés durant dos anys (vegeu SEGRE d’ahir).

tracking