SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Les morts en accidents de trànsit a Lleida cauen a la meitat fins al juliol

Onze persones han perdut la vida a les carreteres lleidatanes davant la vintena del mateix període de l'any passat || Tres de les víctimes eren motoristes

Una furgoneta va bolcar divendres a la tarda en un accident a la carretera C-14 a Ponts.

Una furgoneta va bolcar divendres a la tarda en un accident a la carretera C-14 a Ponts.BOMBERS DE PONTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de víctimes mortals a les carreteres lleidatanes entre el gener i el juliol d’aquest any s’ha reduït a la meitat respecte al mateix període de l’any passat. En total, han perdut la vida onze persones en accidents de trànsit a la província de Lleida fins al mes de juliol, quan en els mateixos mesos de l’any passat es van registrar vint víctimes. El Servei Català de Trànsit remarca que la reducció de la sinistralitat es produeix en un context marcat pel descens de la mobilitat arran de les restriccions pel Covid-19. Per mesos, al gener i al juny no es va registrar cap víctima mortal a les carreteres lleidatanes. Al febrer van morir cinc persones, quatre més que l’any passat, i el mes d’abril es va registrar un accident mortal. Al maig, van perdre la vida tres persones en accidents a les comarques lleidatanes i dos més el mes de juliol. L’últim accident mortal es va produir el passat 19 de juliol, quan un veí de Foradada de 34 anys va perdre la vida al sortir de la via amb el seu vehicle a la carretera C-13 al terme municipal de la Sentiu de Sió. Abans que aquest accident mortal, un veí de Navarcles va morir el 5 de juliol al caure amb la moto a la carretera N-260 al Pont de Bar, a l’Alt Urgell.

En el que va d’any, tres de les onze víctimes mortals en accidents de trànsit a les carreteres lleidatanes eren motoristes. Trànsit alerta de l’elevada sinistralitat dels col·lectius més vulnerables, ja que a Catalunya, malgrat la reducció de la mobilitat, no han descendit els atropellaments mortals.

Trànsit insta a evitar l’ús del mòbil així com l’excés de velocitat i el consum d’alcohol

Així mateix, una altra persona també va resultar ferida a l’accident d’un vehicle a Alcoletge. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, el sinistre va tenir lloc a les 10.39 hores a la carretera C-13, quan un vehicle va sortir de la via i va bolcar. Aquest divendres a la tarda, una furgoneta també es va accidentar a la carretera C-14, a Ponts, i l’únic ocupant del vehicle va resultar il·lès.

Dos ferits en accidents a Monferrer i Alcoletge Durant la jornada d’ahir, segon dia de l’operació sortida de les vacances d’agost, es van produir diversos accidents a les carreteres lleidatanes, cap dels quals de gravetat. A Montferrer i Castellbò, un motorista va resultar ferit en una sortida de via a la carretera N-260.

tracking