SEGRE

ESNOTICIA

L'hostaleria lamenta la pèrdua de militars de Talarn i prioritza la salut

Reconeix que “econòmicament és un cop” || Defensa al·lega “motius sanitaris i tècnics” per desplaçar 850 dels 1.200 aspirants del Jussà a Toledo

L’entrega de despatxos a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn l’any passat.

L’entrega de despatxos a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn l’any passat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hostaleria va lamentar ahir la pèrdua de les reserves dels aproximadament 850 alumnes que havien d’arribar avui a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) per fer les proves d’accés per al curs vinent i que finalment s’examinaran a l’Acadèmia d’Infanteria de Toledo (vegeu SEGRE d’ahir). Aquests s’allotjaven en establiments del Pirineu, ja que havien d’arribar 1.200 aspirants i l’acadèmia només en pot acollir uns 350, que són els que finalment faran les proves al Pallars Jussà. No obstant, el sector hoteler va assegurar que s’ha de prioritzar la salut.

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar ahir que “econòmicament és un cop”, però va remarcar que “la salut va davant”. Castellarnau va apuntar que l’arribada d’aquests aspirants “s’ha cancel·lat perquè hi havia por per la pandèmia” i va assenyalar que les reserves “se n’han anat en orris” després de la decisió de traslladar part dels aspirants a Toledo. L’alcalde de Talarn, Àlex Garcia, es va mostrar “sorprès” pel canvi de criteri i va apuntar que és “una mala notícia per al Pallars” perquè “restaurants i hotels tenien reserves i ara s’han anul·lat”.

La decisió es va deure a la preocupació per l’arribada de 1.200 aspirants previstos al principi

D’altra banda, a la resolució publicada al Butlletí Oficial del ministeri de Defensa s’al·leguen “motius sanitaris i de caràcter tècnic” per avalar la decisió. Al principi es va anunciar que es mantenia l’arribada dels 1.200 alumnes a l’acadèmia militar del Pallars Jussà. Després de les queixes de veïns i ajuntaments de la comarca, que van denunciar que l’arribada d’aquests aspirants suposava un risc de propagació del coronavirus, el ministeri de Defensa va decidir dissabte enviar uns 850 d’aquests aspirants a examinar-se a Toledo. Això ha provocat la cancel·lació de totes les reserves hoteleres que havien fet per a aquesta setmana. D’aquesta manera, només uns 350 alumnes començaran avui els examens a Talarn i s’allotjaran a l’acadèmia. La resolució de Defensa estableix que els aspirants que hagin d’anar a Toledo hauran de presentar-se en aquesta acadèmia demà dimarts en lloc d’avui.

tracking