SEGRE

ESNOTICIA

Alcen restriccions en dos pobles de la Noguera i la resta es resigna

Després de la pròrroga de les limitacions, que duraran fins a mitjans d'aquest mes

El president Torra es va reunir amb la Noguera dijous.

El president Torra es va reunir amb la Noguera dijous.GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha exclòs Foradada i Preixens de les restriccions que aplica a la Noguera per evitar rebrots de Covid-19. La resta de la comarca, per la seua part, ha vist amb resignació com la Generalitat ha prorrogat dos setmanes més mesures com les limitacions en l’aforament de bars, restaurants i comerços (vegeu les claus). La setmana passada, els alcaldes de la comarca havien reclamat al Govern flexibilitzar-les i adaptar-les a la situació de cada municipi.

Foradada hauria d’haver quedat al marge d’aquestes restriccions el 18 de juliol, quan aquestes van entrar en vigor. El jutge va determinar que els municipis que depenen del CAP d’Artesa de Segre (entre aquests Foradada) havien de quedar-ne exclosos. Tanmateix, va romandre a la llista de localitats afectades per aquestes mesures, una cosa que el Govern no va corregir fins a metre la resolució de pròrroga. L’alcaldessa, Maricel Segú, va explicar que des del cap de setmana passat ja no se’ls apliquen les restriccions que han vigit dos setmanes.

A Preixens, l’alcalde, Joan Eroles, va explicar que “des del primer moment vam reclamar quedar-ne fora”. Per aquesta raó, va assegurar que van enviar un escrit al Procicat sol·licitant-ho. El primer edil va apuntar que les mesures que s’apliquin a Preixens “haurien d’anar lligades a l’evolució d’Agramunt”, ja que el municipi depèn del CAP d’aquesta localitat de l’Urgell.

De la mateixa manera que a Foradada, des del cap de setmana ja no tenen les restriccions que vigeixen en unes altres 19 poblacions de la Noguera i en 26 del Segrià (vegeu les claus).

El president del consell de la Noguera, Miquel Plensa, va explicar que estan “resignats” i a l’espera “que es redueixin els contagis” per poder “flexibilitzar les mesures”.

Plensa va explicar que en la reunió de divendres del Procicat de Lleida va demanar que s’exclogués Penelles, Bellmunt, Montgai, Àger, Preixens i Foradada, encara que finalment només s’ha deixat al marge aquests dos últims.

D’altra banda, a Lleida ciutat, Aitona, Alcarràs, la Granja, Seròs, Soses i Torres de Segre vigeixen unes mesures diferents de les de la resta del Segrià. Després del confinament, bars i restaurants poden reobrir només les terrasses, a la meitat de la seua capacitat. De la mateixa manera, la Generalitat recomana als veïns que no surtin de casa i també s’han prohibit les trobades de més de deu persones.

tracking