SEGRE

TRÀNSIT EMERGÈNCIES

Rescaten un camioner després de caure al canal a l'A-2 a Alcoletge

Els Bombers van tardar quatre hores a poder treure'l de l'interior de la cabina perquè va quedar atrapat pels peus || Va ser evacuat en estat greu a l'Arnau

Moment en què van poder rescatar el camioner ferit després de passar quatre hores atrapat a la cabina.

Moment en què van poder rescatar el camioner ferit després de passar quatre hores atrapat a la cabina.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rescat de pel·lícula el que es va viure ahir i es va prolongar durant més de quatre hores a l’autovia A-2 al seu pas per Alcoletge després que un camió caigués al canal de Balaguer i el conductor, que va resultar ferit de caràcter greu, quedés atrapat a la cabina, pràcticament coberta per l’aigua.

L’accident es va produir minuts després de les 12.00 hores quan, per causes que es desconeixen, un tràiler de Leridana de Piensos va sortir de la via quan s’incorporava a l’A-2 des d’Alcoletge, en direcció a Saragossa, i va acabar caient a l’interior del canal de Balaguer.

Van demanar que es reduís el cabal del canal per evitar que el camió acabés submergit

Els Bombers de la Generalitat van activar deu dotacions, entre les quals membres de la unitat subaquàtica i que es van desplaçar en helicòpter des de Sabadell.

En el dispositiu també van participar tres ambulàncies i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra. Bombers i sanitaris van baixar fins a la cabina i van comprovar que el camioner estava conscient, havia quedat atrapat per les cames i estava cobert parcialment d’aigua. Els equips de rescat van demanar els responsables del canal que reduïssin el cabal per evitar que la cabina quedés submergida. Paral·lelament, van lligar cables i cordes al vehicle de diverses grues per evitar que s’enfonsés del tot. Els treballs es van prolongar fins passades les 16.00 hores, quan el camioner va poder ser alliberat.

Lligat amb un arnès i amb un collarí, van poder pujar-lo fins a la carretera. Posteriorment, va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova amb pronòstic greu, segons va informar el SEM.

Diumenge a la matinada va morir el conductor d’un cotxe quan va caure al canal d’Urgell a Puigverd de Lleida.

Bolca un camió a l’Ll-11 a l’entrada de Lleida L’accident d’Alcoletge no va ser l’únic amb un camió implicat ahir a les carreteres de Lleida. Un tràiler que transportava ferros va bolcar a les 14.32 hores a la carretera Ll-11 a l’entrada a la capital del Segrià a la rotonda que enllaça amb la C-13. Per causes desconegudes, el camió va bolcar i va quedar enmig de la calçada, la qual cosa va obligar a tallar la via en direcció a Lleida. Malgrat l’aparatositat de l’accident, la conductora no va resultar ferida de gravetat. Fins al lloc es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, diverses patrulles de la Urbana i un ambulància del SEM. Una grua de grans dimensions va treballar durant diverses hores en la retirada de la tractora i el remolc. Els treballs es van prolongar almenys fins a les 18.00 hores. D’altra banda, dos vehicles van col·lidir a última hora de la tarda d’ahir a la carretera C-14 al seu pas per Ponts. Pel que sembla només va caldre lamentar danys materials. A l’AP-2, a l’altura de l’Albi, un camió va patir una avaria al punxar una roda.

Moment en què van poder rescatar el camioner ferit després de passar quatre hores atrapat a la cabina.

Moment en què van poder rescatar el camioner ferit després de passar quatre hores atrapat a la cabina.ITMAR FABREGAT

tracking