SEGRE

Suspesa l'activitat d'una empresa al Baix Segre on hi treballaven 19 persones amb PCR positiva

Es van fer proves a 90 persones, de les quals el 42% va donar positiu i es van tramitar les corresponents baixes laborals. En una inspecció posterior, 19 d'aquests positius seguien treballant

Sanitaris fan tests de detecció de coronavirus a conductors a les portes de l’hospital d’A Mariña.

Sanitaris fan tests de detecció de coronavirus a conductors a les portes de l’hospital d’A Mariña.EFE/ ELISEO TRIGO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha decidit suspendre l’activitat a les instal·lacions d’una empresa del Baix Segre després de constatar a través de la Inspecció de Treball que 19 persones que havien donat positiu per Covid continuaven treballant tot i conèixer el resultat del PCR.

En el marc dels controls de cribratge i de comprovació de mesures Covid que realitza el Servei de Vigilància Epidemiològica a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran per trencar cadenes de transmissió es va visitar una empresa del Baix Segre. Després d’una primera visita a aquesta empresa es va acordar realitzar proves PCR a tots els seus treballadors. Per aquest motiu, el passat 23 de juliol un equip del Servei d’Emergències Mèdiques s’hi va traslladar per realitzar proves PCR als treballadors.

Tot i que l’empresa ja estava notificada prèviament, els administradors es van oposar a fer les proves. Finalment, però va accedir a què els treballadors que ho volguessin es fessin la prova. En total es van poder fer proves a 90 persones (hi ha 190 treballadors), de les quals un 42% van resultar positives i es van tramitar les corresponents baixes laborals. 

El dia 29 de juliol es va  enviar un nou requeriment a l’empresa per completar el cribratge a tots els treballadors, el dia 31 de juliol. No obstant, davant la sospita que hi hagués treballant alguna persona amb Covid positiu, el dia 30 de juliol conjuntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es realitza una inspecció per constatar si es prenen les mesures de seguretat laboral corresponents i no hi ha cap irregularitat. Durant la inspecció es constata que 19 persones amb PCR positiva continuaven treballant.

Davant la gravetat d’aquests fets i per la manca de col·laboració per part de l’empresa, Salut Pública ha emès una resolució suspenent la seva activitat.

tracking