SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen una funerària per mala praxi amb el cadàver d'un lleidatà

Al no posar el fèretre en una cambra refrigerada, van provocar-ne la putrefacció

La funerària condemnada és de Montsó.

La funerària condemnada és de Montsó.AYUNTAMIENTO DE MONZÓN

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència d’Osca ha condemnat una funerària de Montsó per “mala praxi en la prestació de serveis” per no haver conservat adequadament el cadàver d’un veí de Lleida de 29 anys que va morir en un accident laboral el 25 de maig del 2016. El tribunal condemna l’empresa a indemnitzar amb 12.000 euros els familiars del finat, representats per l’advocat Enric Rubio, pels danys morals ocasionats. Concretament, l’home va morir per l’impacte d’una pala de càrrega a Esplús.

El jove va ser embalsamat per ser traslladat posteriorment a Moldàvia, país del qual era originari. Tanmateix, la funerària no va posar el fèretre en una cambra de refrigeració fins al 6 de juny, la qual cosa va provocar la putrefacció evident i que els familiars veiessin el cos en mal estat.

El tribunal afirma que “és un fet admès que, després de les operacions d’embalsamament i dipòsit al fèretre de trasllat en els termes previstos al Reglament de Policia Sanitària Mortuòria, no va estar conservat en cambra refrigerada, almenys fins al dia 6 de juny. I que els primers símptomes de putrefacció van poder advertir-se a partir del dia 31 de maig, accentuant-se els dies posteriors fins que van ser totalment evidents a partir del dia 6”.

Per tot plegat, conclou que “els demandats no van exercir la seua comesa amb la diligència d’un bon comerciant (...), que té el deure de conèixer l’abast jurídic de les obligacions que contreu”.

L’Audiència d’Osca fixa una indemnització de 12.000 euros per als familiars del traspassat al considerar que la funerària va causar “dany moral per mala praxi en la prestació de serveis funeraris”.

El jove va morir en un accident laboral a la localitat d’Esplús

El veí de Lleida va morir en un accident laboral el 25 de maig del 2016 en una finca d’Esplús. Va morir al caure-li a sobre una pala de càrrega després d’una avaria.

Els dos empresaris per a qui treballava van ser condemnats fa un any a sengles penes de cinc mesos de presó com a autors d’un delicte social en concurs amb un delicte d’homicidi per imprudència greu, com ja va informar SEGRE. També van acceptar indemnitzar amb 420.000 euros els familiars de la víctima.

tracking