SEGRE

MUNICIPIS NORMATIVA

Urbanisme dóna el vistiplau que Vielha limiti els habitatges turístics

L'ajuntament va iniciar aquest procés el 2019 i ara vigeix una moratòria

La reunió semipresencial de la comissió d’Urbanisme d’Aran.

La reunió semipresencial de la comissió d’Urbanisme d’Aran.CONSELH GENERAU D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Urbanisme d’Aran va aprovar ahir que Vielha limiti els habitatges d’ús turístic (HUT) mitjançant canvis en la planificació urbanística. Així, el lloguer d’habitatges a turistes només es permetrà en cases unifamiliars i en blocs on tots els pisos estiguin destinades a aquesta finalitat. Culmina d’aquesta manera un procés que l’ajuntament va iniciar al novembre i va suposar una moratòria a noves llicències que encara segueix en vigor.

L’alcalde, Juan Antonio Serrano (UA), va explicar que, al conèixer el projecte de Vielha, la Generalitat va apuntar que podria servir com a base per a una legislació catalana en aquesta matèria. Serrano va assenyalar que “els habitatges d’ús turístic són un assumpte que preocupa molt el nostre territori” i va dir que “busquem assegurar una bona convivència, parar la pujada de preus dels lloguers i evitar problemes a les comunitats de veïns ocasionats per usuaris esporàdics”.

El primer edil va apuntar que Vielha té actualment uns 250 pisos turístics. Per la seua part, el síndic d’Aran, Paco Boya (UA), va assegurar que la regulació respon “a la greu problemàtica en matèria d’habitatge” de la Val i va assenyalar que per al Conselh Generau buscar solucions en aquest tema “és un assumpte prioritari”. Val a recordar que Vielha ja va intentar regular els pisos turístic durant el passat mandat, però l’abstenció d’un edil de l’equip de govern va impedir que s’aprovés.

tracking