SEGRE

Alerta per una nova onada de calor al pla de Lleida

De divendres a diumenge s'esperen temperatures màximes extremes

Imatge de les piscines de Cappont ahir a la tarda amb separadors a terra que garanteixen els dos metres de distància de seguretat.

Imatge de les piscines de Cappont ahir a la tarda amb separadors a terra que garanteixen els dos metres de distància de seguretat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous, per segon cop aquest estiu, el pla Procicat per onada de calor davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya. Aquest divendres s'iniciarà un episodi de temperatures màximes extremes a les comarques del Pla de Lleida, on el llindar d'avís és possible que es superi durant tres dies consecutius. La temperatura mínima sovint no baixarà dels 20 graus tret de zones de muntanya. A partir de dissabte la zona afectada s'estendrà a la zona de la Catalunya Central i comarques del prepirineu central i occidental.

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat als ajuntaments que es prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure i persones amb malalties cròniques.

El Departament de Salut també ha posat el seu pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2.

tracking