SEGRE

ESNOTICIA

Els bungalous pengen el cartell de 'complet' el cap de setmana i hotels del Pirineu al 90%

Les cases rurals de les comarques de muntanya tenen un 90% de les places ocupades || Els esports d'aventura compten amb un bon volum de reserves i preveuen els millors dies de la campanya

Imatge d’una baixada de ràfting per la Noguera Pallaresa dijous passat.

Imatge d’una baixada de ràfting per la Noguera Pallaresa dijous passat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic de Lleida encara el segon cap de setmana d’agost amb bones expectatives. Així, els bungalous han penjat el cartell de complet i els hotels i les cases rurals del Pirineu compten amb una ocupació del 90%. Mentrestant, els esports d’aventura tenen un bon volum de reserves i preveuen que aquest cap de setmana i el que ve siguin els més forts de la campanya, segons va explicar el responsable de l’Associació d’Esports d’Aventura del Sobirà, Florido Dolcet.

Per la seua part, la presidenta de Campings de Lleida, Marta Cortina, va apuntar que les places d’acampada estan reservades en un 80%. També va assegurar que “anem tenint reserves” i va dir que “aquesta quinzena serà bastant bona”. Així mateix, el president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va assenyalar que les cases de pagès del pla tenen una ocupació del 75% per a aquest cap de setmana i d’un 80% per al que ve. El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va afirmar que els hotels del pla compten amb unes dades “bastant més baixes” que les del Pirineu.

Val a recordar que el sector turístic afronta una campanya d’estiu atípica per les mesures imposades per la crisi sanitària i les restriccions que han implantat països com el Regne Unit, amb una quarantena per als que arribin des d’Espanya, o Bèlgica, que ha prohibit viatjar a Lleida.

D’altra banda, la mobilitat a la frontera entre Lleida i Andorra ha recuperat les xifres anteriors a l’inici de la pandèmia i cada dia passen per la Farga de Moles entre 12.000 i 15.000 vehicles. El director de l’àrea de mobilitat del Principat, Jaume Bonell, va assegurar que “les xifres són molt similars” a les de la mateixa època de l’any passat. Va dir que “Andorra ha aconseguit recobrar la normalitat en el trànsit” des del final de l’estat d’alarma d’Espanya, el 21 de juny, i la reobertura de les fronteres. Aquestes xifres contrasten amb els volums de vendes en establiments comercials de l’Eix Central d’Andorra la Vella, que han caigut prop d’un 30% al juliol. Sobre aquest balanç, Bonell va dir que “la mobilitat no sempre va relacionada amb el tema econòmic i amb el nivell de despesa dels visitants”.

tracking